inspiracija je mnogima

Anđa Marić o detaljima borbe s teškom bolesti: ''Ona je moja najveća učiteljica i sada volim život više nego ikada!''

Anđa Marić - 2 Anđa Marić - 2 Luka Stanzl/Pixsell 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Anđa Marić - 3 Anđa Marić - 4 Anđa Marić - 5 Anđa Marić - 6 Anđa Marić - 1 Anđa Marić Anđa Marić - 1 Anđa Marić - 2 Anđa Marić - 3 Anđa Marić - 4 +19 Anđa Marić - 5 Galerija

Anđa Marić prije desetak godina doživjela je potpuni preokret u životu. Naime, dijagnosticirana joj je multipla skleroza, a ona danas bez problema javno priča o borbi s ovom bolesti.

Pjevačica Anđa Marić (46) ne skriva koliko je iznenađena što je mnogima postala inspiracija te kaže kako su i nju su samu mnogi inspirirali, pa misli kako to i jest smisao života.

Pogledaj i ovo Anđa Marić - 7 ''bili smo u nevjerici'' Anđa Marić uz fotografiju poljupca s najdražim muškarcem prisjetila se situacije koju nikad neće zaboraviti: ''Gledali smo kako se časte, mi nismo bili dostojni poziva za stol''

"Jako sam sretna i ako svojim radom te disanjem mogu nekog nadahnuti da se zauzme za sebe", dodala je  je Anđa prilikom gostovanja u HRT-ovoj emisiji

Prije deset godina sve je izgledalo idilično. Zapamtili su je ljudi po njezinim stavovima, ljepoti, po načinu na koji hoda. I onda najednom šok. Pojavila se jedna dijagnoza s kojom se mnogi ne bi mogli nositi - multipla skleroza.

"Sada me isto pamte po tome kako hodam. Imaju raširene ruke i pitaju: 'Gospođo, treba li vam pomoć?'" kaže Anđa te otkriva tko joj je bio inspiracija da se ne preda u tim teškim trenucima:

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anđa Marić (@andjamarics)

"Godinama sam bila sama tu za sebe. Kada ostaneš tako onemogućen, spriječi te tijelo u svemu. Godinama sam se osjećala kao u zatvoru. Kao da živim u svom tijelu, a kao da je moju marionetu pustio lutkar. Željela sam da se ruka digne, a ona ne ide, isto kao i noga."

Nakon prirodnog očaja i plakanja, kaže, primijetila je da ako nema sebe, nema ni nikoga drugog.

"Sami se rađamo i sami umiremo. Vjerovala sam u sebe onda kada nitko drugi nije. Moji najbliži gledali su i mislili: 'Jadna ona, sada je još i pošandrcala.' Vjerovala sam da ću hodati, da je sve samo privremeno", govori pa spominje i predrasude:

"Bilo je predrasuda. Jako je teško biti javna osoba s nekom velikom dijagnozom. U kolektivnoj je svijesti da je multipla skleroza neizlječiva. Kada bih se ja tako trudila, znali su mi govoriti da to nema smisla", zaključila je.

Nakon svega što ju je snašlo u životu, počela je sve cijeniti.

"Ona je moja najveća učiteljica. Sada život volim više nego ikada. I sebe volim više, ponosna sam na sebe. Mislim da je ovo najbolje što mi se dogodilo i ovo je samo početak", rekla je za kraj Anđa.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Lidija Bačić - 1 Lidija Bačić - 3 Lidija Bačić Lidija Bačić +26 Lidija Bačić - 4 Celebrity Mnogi se pitaju je li ovo najkraća haljina u kojoj je Lidija Bačić nastupila, evo i što joj pišu: "Kao da te je sami Gospod Bog za sebe stvarao"

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Knoll - 1 Ivana Knoll - 2 Ivana Knoll - 3 Ivana Knoll - 4 +26 Ivana Knoll - 5 Celebrity Ivana Knoll vratila se iz Katra, zbog svojih atraktivnih pojavljivanja tamo skupila je nevjerojatnu brojku pratitelja na Instagramu!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene