Evo što on misli!

Srpski folk-pjevač unatoč zabranama održao je koncert u Splitu: ''Pjevao sam bez straha, a udrugama koje su bunile kažem...''

Aca Lukas - 3 Aca Lukas - 3 Pixsell 1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Aca Lukas - 2 Aca Lukas - 1 Aca Lukas u zagrebačkoj Areni - 3 Aca Lukas u zagrebačkoj Areni - 2 Aca Lukas u zagrebačkoj Areni - 1 Aca Lukas Aca Lukas Aca Lukas Aca Lukas Jelena Karleuša - 1 +20 Jelena Karleuša Galerija

Unatoč još jednoj u nizu zabrana ovakve vrste glazbe u pojedinim dijelovima Hrvatske, srpski folk glazbenik Aca Lukas ipak je održao koncert na malom otočiću Barbarincu pokraj Splita, evo što je rekao nakon nastupa.

U Hrvatskoj proteklih nekoliko mjeseci otvaraju se brojne rasprave oko zabrana nastupa srpskih pjevača i cajki, a ovog ljeta u Splitu bi trebali nastupiti brojni izvođači iz susjedne Srbije.

Na malenom otočiću Barbarincu svoje pjesme izvodit će stariji i mlađi izvođači, a to se nije svidjelo braniteljskim udrugama koje su se podigle na noge tražeći otkazivanje koncerta Jelene Karleuše i Ace Lukasa. Srpskoj pjevačici organizatori su odlučili otkazati koncert, a nastup Ace Lukasa ipak je održan.

Pjevač je kasnije za Slobodnu Dalmaciju rekao kako je sve prošlo.

''Bilo je fenomenalno! Prošlo je sve u najboljem redu, bez problema, a publika me primila odlično, kao i svugdje gdje sam dosad nastupao, kako u Hrvatskoj, tako u regiji. Doživio sam jedno predivno gostoprimstvo, lijepo sam se osjećao, zaista!''

''Idem tamo gdje me ljudi vole i zovu, a to sam tu večer osjetio na Barbarincu'', zaključio je.

Kočnicu prije nastupa, kaže, nije osjećao.

''Otišao sam pjevati bez straha. Poštujem svakoga tko ima drugačije stavove, pa tako i braniteljske udruge. Imam puno poštovanje za sve braniteljske udruge u Hrvatskoj, nemam nikakav animozitet prema njima. Da li mislim isto kao oni? Nije na meni da dajem takve izjave. Ja sam prvenstveno pjevač koji širi ljubav i prijateljstvo svojom glazbom'', rekao je za Slobodnu.

Lukas je u svibnju ove godine održao koncert u Areni Zagreb, a trebao bi nastupiti i u Senju, Šibeniku te ponovno Splitu.

O svom otkazanom nastupu na Instagramu se oglasila i Jelena Karleuša, a pjevačica je, blago rečeno, bila razočarana.

"Moj koncert je otkazan od strane vlasti u Hrvatskoj. Razlog je šokantan i sramotan - jer dolazim iz Srbije", započela je objavu na Instagramu glazbenica.

"Ovakve stvari u 21. stoljeću? Primitivizam. Rasizam, šovinizam, fašizam, kretenizam, idiotizam. Pozdrav za sve moje fanove u Hrvatskoj koji su masovno kupili karte uz poruku širite mir, ljubav, toleranciju i ne dopustite mržnji da truje zajedničku budućnost svih nas dobrih ljudi. Neka nas glazba spaja. Volim vas", poručila je za kraj Jelena tada.

Podsjetimo, prve zabrane krenule su u ožujku ove godine kad je gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je koncert narodne glazbe na kojemu su trebali nastupati Duško Kuliš, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba i Zorana Mićanović u pulskom Domu Sportova Mate Parlov, a Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudac Damir Rabar, odlučio je da do koncerta ipak neće doći unatoč brojnim pritužbama i komentarima javnosti. Nakon toga zabranjen je i koncert Željku Samardžiću na splitskom Sustipanu, ali su gradske vlasti brzo reagirale protiv ravnatelja Park-šume Marjan Marka Pejnovića, a koncert bi se u kolovozu ipak trebao održati.

A nedavno su nagađanja o tome da će Kuliš ipak nastupiti pokrenuli i članovi benda Dubioza Kolektiv koji će 13. kolovoza nastupiti u pulskoj Areni, a sa sobom bi mogli povesti i Duška.

Ususret koncertu Dubioza je snimila prigodni video uz pomoć glazbenika Duška Kuliša.

"Neka priče samo kruže, 'ko to svira u Areni? Kažu da su svi narodnjaci u Puli zabranjeni. Ne pitaj me kol'ko košta, eurima kartu plaćaš, a kada u sevdah padneš, ti na bis ćeš da ih vraćaš. Puležani, Puležanke, volite li narodnjake? U Areni Dubioza svirat će... Puležani, Puležanke, brzo karte kupite, valjda neće i ovaj da zabrane!", pjeva Duško u videu koji je objavljen na Instagram profilu benda.

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Marija Selak Raspudić Marija Selak Raspudić Marija Selak Raspudić Marija Selak Raspudić - 2 +3 Marija Selak Raspudić Celebrity Pogledajte izdanje koje je Marija Selak Raspudić odabrala za posao, ovakvo što u Saboru se ne viđa često!

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Camila Cabello Camila Cabello Camila Cabello Camila Cabello +24 Camila Cabello Celebrity U toplesu i tangama ponosno je pokazala svoje tijelo i još je jednom potvrdila da ne mari za zle komentare na račun svojih oblina!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene