Zar i njemu?

Željku Samardžiću zabranili koncert na splitskom Sustipanu, gradske vlasti hitno morale postupiti

Željko Samardžić - 1 Željko Samardžić - 1 Pixsell 1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Željko Samardžić - 5 Željko Samardžić - 4 Željko Samardžić - 3 Željko Samardžić - 2 Željko Samardžić - 2 Željko Samardžić - 1 Željko Samardžić i supruga Maja - 3 Željko Samardžić i supruga Maja - 2 Željko Samardžić i supruga Maja - 1 Željko Samardžić na Fusion festivalu - 2 +12 Željko Samardžić na Fusion festivalu - 1 Galerija

Nova drama oko nastupa stranih pjevača na našem tlu, ravnatelj Park-šume Marjan želio je zabraniti koncert Željka Samardžića u Splitu.

Novi problemi stigli su iz Splita koji se nadovezao na već višetjednu temu zabrane nastupa pjevača iz susjednih država na našem tlu. Ovog puta, ravnatelj Park-šume Marjan želio je zabraniti nastup Željka Samardžića.

Pogledaj i ovo Željko Samardžić dosta je utjecalo na njegov život Željko Samardžić progovorio o teškoj bolesti s kojom se bori: "Sve sam morao promjeniti"

Nastup je bio dogovoren za 19. kolovoza pred splitskom publikom na Sustipanu, a ravnatelj Park-šume Marjan Marko Pejnović rekao je da Samardžić neće nastupati.

"Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu", rekao je Pejnović za Slobodnu Dalmaciju.

Index.hr neslužbeno doznaje da će Grad, iako je ravnatelj Park-šume htio zabraniti koncert, dopustiti da se održi. Kažu da oni imaju zadnju riječ u vezi zabrana te da je ravnatelj, bez konzultacija s Gradom, dao izjavu da zabranjuje koncert.

Inače, organizatori koncerta iz tvrtke Ona moja d.o.o. poslali su zahtjev za izdavanjem jednokratnog koncesijskog odobrenja 19. kolovoza u svrhu održavanja Željkova koncerta na spomenutoj lokaciji. Međutim, stigao im je odgovor: "Poštovani, vaš zahtjev je odbijen", bez dodatnog obrazloženja.

"Zanima nas tko je taj koji procjenjuje što je primjereno, a što nije. Ravnatelj park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike, da mu je majka Hrvatica..., ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru slijedom koje će netko određivati što se smije, a što ne smije slušati", rekao je za Slobodnu Dalmaciju Domagoj Petričević, direktor tvrtke Ona moja.

"Najbolji način zabrane tog istog događaja bio bi da se on održi, a da nitko ne dođe, što bi značilo da nitko ne podržava tu glazbu. A ne ga braniti na ovakav način", dodao je.

Organizator koji je namjeravao realizirati odbijeni koncert na Sustipanu ne kani krenuti u potragu za novom, ljetnom lokacijom Samardžićeva koncerta u Splitu.

A razlog je nedostatak prikladnog prostora.

''Spaladium Arena je zatvorena, na Gripama su sportski objekti i prioritet su sportaši, ali i sajmovi, koji su tamo prebačeni iz Spaladiuma. Nema ni slobodnih termina... Jednostavno, u Splitu nema adekvatne adrese za događaj ovog tipa, nema alternativne lokacije za koncert od dvije do tri tisuće ljudi'', govori Petričević.

Podsjetimo, proteklih nekoliko tjedana u hrvatskim medijima pisalo se o zabrani koncerta Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović u pulskom Domu Sportova Mate Parlov, koji je gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio.

Zabrana je potaknula brojna negodovanja, ali i podršku istomišljenika, a sada je priča dobila i nastavak zabranom Željka Samardžića.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Simonetta Stefanelli - 4 Simonetta Stefanelli - 5 Simonetta Stefanelli - 2 Simonetta Stefanelli - 9 +7 Simonetta Stefanelli - 10 Nekad i sad Gdje je danas prelijepa glumica koja je utjelovila suprugu Michaela Corleonea u kultnom ''Kumu''?

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Albina Grčić i Đana Smajo - 1 Albina Grčić i Đana Smajo - 3 Albina Grčić i Đana Smajo - 2 Albina Grčić i Đana Smajo +26 Albina Grčić - 1 Celebrity Albina na crveni tepih stigla golog trbuha, ali svi su gledali u hlače koje na njoj nismo navikli vidjeti

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene