Bila u središtu skandala

Bila je jedna od najvećih zvijezda Jugoslavije, a njezina je smrt i nakon 46 godina veliki misterij

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Silvana Armenulić tragično je preminula 10. listopada 1976. godine, a njezina smrt do danas je ostala misterij obavijen velom tajne.

Pjevačica Silvana Armenulić bila je jedna od najvećih glazbenih zvijezda bivše Jugoslavije i jedna od najbližih suradnica legendarnog Tome Zdravkovića, a njezina smrt do danas je ostala veliki misterij.

Pogledaj i ovo showbuzz Živio je život Toma Zdravković pred smrt je tražio samo jedno, njegova supruga otkrila je nepoznate detalje o legendarnom glazbeniku

Silvana je preminula 10. listopada 1976. godine, kada joj je bilo tek 36 godina, nakon teške prometne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu Beograd – Niš kod Kolara. Osim nje živote su izgubili šef narodnog orkestra Radio Beograda Miodrag Jašarević te Silvanina sestra Mirjana Barjaktarević.

Silvana je u to doba bila u središtu skandala jer se u novogodišnjem programu pojavila u bikiniju, a njezina smrt i dandanas izaziva brojne kontroverze jer neki i dalje tvrde kako se nije radilo o nesretnom slučaju, već o planiranom ubojstvu.

Navodno ju je u to vrijeme proganjao jedan službenik državne sigurnosti, kojeg je ona odbijala jer je bila udana, a on se s tim nije želio pomiriti, pa je time njezina smrt poprimila i političke konotacije.

Zanimljivo je i kako je Silvana u jednom intervjuu nekoliko mjeseci prije smrti rekla: "Nemojte me zaboraviti", kao da je predosjećala da će se nešto dogoditi.

Silvana, rođena kao Zilha Barjaktarević, u pjevačke vode uplovila je već u ranoj mladosti, ali s glazbom se ozbiljnije počela baviti kada ju je u Sarajevu čuo harmonikaš Ismet Alajbegović. Želio je da se Silvana pridruži njegovu orkestru, ali kako je bila maloljetna, za to je trebalo odobrenje njezinih roditelja. Na početku se nisu slagali s idejom da tako mlada djevojka nastupa po kavanama i restoranima, ali ipak su promijenili mišljenje.

Pjevanjem je kasnije pomagala prehraniti svojih devetero braće i sestara, o kojima je njezina majka morala sama voditi brigu nakon što joj se otac odao alkoholu i zapustio obitelj.

Pjevala je izvornu narodnu muziku, sevdalinke i starogradske pjesme, ali najveći uspjeh doživjela je kada je u televizijskoj seriji "Ljubav na seoski način" izvela pjesmu "Šta će mi život", koja je preko noći postala veliki hit, a ploča na kojoj se nalazila prodana je u za to vrijeme nevjerojatnih 300 tisuća primjeraka.

Upravo joj je tu pjesmu napisao legendarni Toma Zdravković, kojeg je upoznala na klupi u parku u Leskovcu, u kojem je nastupala. On je tada bio u teškoj situaciji i Silvana mu je ponudila da nastupa na njezinim koncertima, a Toma joj je u znak zahvale napisao pjesmu koja je postala jedan od njezinih najvećih hitova.

Zahvaljujući njoj, Toma je izgradio blistavu karijeru, a njegova udovica Gordana jednom je prilikom za srpske medije otkrila i da je potajno bio zaljubljen u nju te da ga je njezina smrt jako pogodila.

"Među njima je postojalo veliko prijateljstvo, ali ona je za njega bila nedostižna. Vjerujem da nikada nije imao hrabrosti ni kazati joj da je voli. Kada je poginula, bio je očajan. Sjećam se da nam je Lepa Lukić to javila. Nikada ga takvog nisam vidjela, toliko tužnog", ispričala je za srpsku televiziju K1 nakon što je pogledala novi film o životu svojeg supruga "Toma".

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Tamara Dragičević - 2 Tamara Dragičević - 3 Tamara Dragičević - 6 Tamara Dragičević - 7 +2 Tamara Dragičević i Petar Benčina Celebrity Tko je glumica kojoj je zbog uloge Tomine Silvane život pod povećalom? S Hrvatskom je veže jedna posebna veza!

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Tamara Dragičević - 2 Tamara Dragičević - 3 Tamara Dragičević - 6 Tamara Dragičević - 7 +2 Tamara Dragičević i Petar Benčina Celebrity Tko je glumica kojoj je zbog uloge Tomine Silvane život pod povećalom? S Hrvatskom je veže jedna posebna veza!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene