Bila uz bok najvećima

Zahvaljujući samo jednom hitu 80-ih je bila na vrhuncu slave, a njezin život obilježila je velika tragedija

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nena je hitom "99 Luftbaloons" 1983. godine osvojila čitav svijet, a i dalje se bavi glazbom i sa 60 godina.

Gabriele Susanne Kerner, poznatija po umjetničkom imenu Nena, njemačka je pjevačica koja je 80-ih godina hitom "99 Luftbaloons" osvojila vrhove top ljestvica diljem svijeta. Danas se pjesma smatra jednim od najvećih hitova 80-ih, no rijetko tko zna da je Nena nastavila svoju karijeru dugo nakon što je samo jednom pjesmom ušla u povijest.

Originalno, Nena je bilo ime čitavog benda, ne samo jedne pjevačice. Danas s imenom povezujemo samo Gabriele, no stvari su na početku bile drugačije. Nakon prvog singla "Nur geträumt" bend Nena objavio je "99 Luftbaloons", pjesmu koja je kasnije na engleskom objavljena kao "99 Red Baloons", a privlačila je pažnju u svim glazbenim krugovima te je stala uz bok najvećim zvijezdama tog vremena.

Bend je na vrhuncu slave bio od 1983. do 1985. godine, nakon čega se cijela situacija stišala te su se i oni sami razišli. Gabriele je u to vrijeme započela vezu sa švicarskim glumcem Benedictom Freitagom te je postala i majka. Tragično, njihovo dijete prmeinulo je nakon samo 11 mjeseci. Par je dobio još blizance, Larissu Marie i Sakaisa Manuela. Nakon što se rastala od glumca, Nena se zaljubila u producenta Phillipa Palma s kojim je dobila još dvoje djece, Samuela Vincenta i Simeona Joela.

Dvije godine kasnije, odlučila je nastaviti samostalnu karijeru pod imenom Nena.

Nena je objavljivala brojne albume i singlove, no ovoga puta samo za tržište Njemačke. Na top liste se vratila 2002. godine, a 2015. godine je objavila svoj posljednji album "Old School". Pjevačica koja ovih dana slavi 60. rođendan ostala je zapamčena kao jedna od najvećih pop zvijezda Njemačke.

Iako je najveću uspjeh u Americi imala prije više od 30 godina, Nena je tek prije dvije godine bila na turneji po SAD-u po prvi put. Posjetila je San Francisco, Los Angeles i New York, a još onda je imala energiju poput tinejdžerice. U intervjuima je istaknula kako se zaista osjeća mlađom nego što jest i obožava što se i dalje može baviti glazbom.

Nena sa suprugom trenutačno živi u Hamburgu, a sretni par je dobio i unuka Noaha 2013. godine.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene