povijesni modni detalji

Evo koja je tajna iza kostima glumice koja je utjelovila princezu Dianu, izrađeni su vjerodostojno do zadnjeg detalja!

Princeza Diana - 1 Princeza Diana - 1 Profimedia 1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Elizbeth Debicki kao princeza Diana - 5 Elizbeth Debicki kao princeza Diana - 3 Elizbeth Debicki kao princeza Diana - 2 Elizbeth Debicki kao princeza Diana - 1 Elizabeth Debicki kao princeza Diana Elizabeth Debicki i Dominic West Elizabeth Debicki kao princeza Diana - 2 Elizabeth Debicki kao princeza Diana - 5 Elizabeth Debicki kao princeza Diana - 2 Elizabeth Debicki kao princeza Diana - 4 +20 Elizabeth Debicki kao princeza Diana - 1 Galerija

Posljednja sezona serije ''Kruna'' samo što nije izašla, a posebnu pozornost na ekranima privući će kostimi koje je glumica Elizabeth Debicki, koja je utjelovila princezu Dianu, nosila. Mnogi su već sada iznenađeni koliko su vjerodostojno napravljeni.

Kostimografkinja serije ''Kruna'' Sidonie Roberts govorila je za Telegraph o kostimima glumice Elizabeth Debicki. Kao što su mnogi već i na rijetkim fotografijama iz serije primijetili, Debickini kostimi napravljeni su vjerodostojno te su itekako slični pravim komadima odjeće koju je Diana nosila.

Tijekom svog posljednjeg ljeta, princeza je otišla na krstarenje Mediteranom s Dodijem Al Fayedom. Upravo u tom trenutku jedan od princezinih najlegendarnijih outfita i kupaćih kostima stupa na scenu, jednodijelni kupaći kostim sa životinjskim uzorkom koji je kreirala izraelska tvrtka za kupaće kostime Gottex.

Tvrtka je također izradila i komad za seriju, a on se potom našao i na internetskoj stranici za prodaju.

Sidonie je rekla za Telegraph da su u jednom trenutku tvrtku progonili mediji i nagovarali da im daju fotografije Diane u kostimu.

''To su bili trenuci kada su svi bili vrlo svjesni motiva i toga što će ovaj kostim reći'', rekla je Sidonie.

Još jedan od najpoznatijih princezinih komada također je rekreiran u seriji - tirkizni jednodijelni badić u kojem je fotografirana dok je sjedila na kraju jahte, a odakle je inspirirana i naslovna fotografija za plakat šeste sezone ''Krune''.

Ovaj je komad ponovno izradio kostimografski tim i prodavao se po 200 funti na njihovoj stranici.

Sidonie je otkrila da su neki kostimi čak kupljeni i na e-Bayju.

Puno pozornosti ukrala je i jednostavna crvena haljina na preklop koju je kreirala dizajnerica Catherine Walker. U stvarnosti, jednostavna crvena haljina izvorno je napravljena za princezu za posjet Chicagu, ali nije se nosila sve do otkrivanja kamena temeljca na odjelu hitne pomoći u bolnici Northwick Park u Harrowu, Middlesex.

Još jedan komplet koji gotovo identično podsjeća na odjeću koju je u stvarnosti nosila Diana, princeza od Walesa, je onaj koji je nosila tijekom putovanja u Angolu 1997. godine.

Tijekom posjeta, Diana je obukla zaštitni pancir i vizir dok je prelazila minsko polje.

A scene koje će privući najviše pozornosti su trenuci koji su prethodili smrti Diane. Sidonie je otkrila da je i u tim scenama odjeća vrlo bliska onome što je Diana nosila u stvarnosti.

Krojač je izradio dva sakoa i hlače, a trudio se da budu što vjerniji originalu.

''Tema je doista osjetljiva i doista tragična i oni to nisu htjeli umanjiti'', rekla je Sidonie.

Gledajući isječke iz serije, mnogi se moraju dobro zagledati da bi shvatili radi li se o Diani ili glumici koja joj nevjerojatno liči.

Inače, otkako se saznalo da će glumiti Dianu, svjetski mediji neprestano su pisali kako Elizabeth i Diana liče, a bivši bliski suradnik princeze potvrdio je da je upravo Debicki bila prava za tu ulogu.

"Njeni maniri i govor bili su identični onima pokojne princeze. A za mene, budući da sam tako blisko surađivao s Dianom, to je bilo kao da sam vidio duha. Stvarno je bilo nevjerojatno", priznao je Andrew Morton.

Podsjetimo, nova i posljednja sezona serije na platformu Netflix dolazi 16. studenog, prve četiri epizode, dok drugih šest epizoda dolazi 14. prosinca.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Kralj Charles III. - 10 Kip kraljice Elizabete II. Kip princa Philipa Kralj Charles III. - 2 +26 Kralj Charles III. - 3 Celebrity Kralj Charles dobio je čast odraditi nešto zbog čega nije mogao suzdržati suze, njegove fotografije sve su rastužile

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Rihanna - 14 Rihanna - 12 Rihanna - 11 Rihanna - 2 +26 Rihanna - 3 Celebrity Rihanna je obožavatelje iznenadila novim imidžem, mnogi se slažu da je ovime nesvjesno pokrenula novi trend!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene