Bogata postava

Uz maske i testove, zvijezde se na velika vrata vraćaju na prestižni filmski festival u Veneciji!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Filmski festival u Veneciji otvara se u srijedu s bogatom postavom i povratkom holivudskih zvijezda koje su ga prošle godine izbjegle zbog pandemije koronavirusa.

Organizatori se nadaju da će strogi zdravstveni protokol pomoći da se izbjegnu problemi na 11-dnevnom filmskom maratonu.

Pogledaj i ovo showbuzz viri na sve strane Noćna mora na crvenom tepihu: Zgodna manekenka slučajno pokazala previše

Kazališta će raditi upola manjim kapacitetom, a zid će blokirati pogled na crveni tepih kako bi se spriječilo stvaranje gužve publike koja želi dobiti autogram, ispred Palazzo del Cineme.

Potrebno je imati zdravstvenu propusnicu ili negativan test na covid-19 te nositi masku.

"Svi se svugdje žele vratiti, ponovno otvoriti, ponovno pokrenuti, objaviti filmove koji su na polici ostali godinu i pol ili možda dvije godine", rekao je direktor festivala Alberto Barbera Reutersu uoči svečanog otvaranja.

Barbera je rekao da je većina svjetskih premijera već rasprodana i obećao da neće nedostajati slavnih osoba iako im se obožavatelji neće moći približiti.

"Na crvenom tepihu bit će najviše gužve jer su svi ovdje... Timothee Chalamet, Zendaya, Jessica Chastain, Matt Damon, Ben Affleck. Popis je toliko dug da ih ne mogu sve ni zapamtiti", rekao je.

Španjolski redatelj Pedro Almodovar otvara najstariji filmski festival na svijetu filmom "Paralelne majke" s Penelope Cruz u ulozi jedne od dviju slobodnih žena koje će roditi u istoj bolnici.

Ostali naslovi koji se bore za nagradu Zlatni lav za najbolji film su "Moć psa" redateljice Jane Campion s Benedictom Cumberbatchom u ulozi vlasnika ranča koji zlostavlja mladu udovicu koju utjelovljuje Kirsten Dunst te film "Spencer" s Kristen Stewart u ulozi princeze Diane.

Paolo Sorrentino dolazi s vrlo osobnim i intimnim filmom o gubitku svojih roditelja kad je imao 17 godina.

Maggie Gyllenhaal predstavlja svoj debitantski dugometražni film "Izgubljena kći" zasnovan na romanu Elene Ferrante s Olivijom Colman i Dakotom Johnson u glavnim ulogama.

"Posljednji dvoboj" Ridleyja Scotta s Damonom i Affleckom u glavnim ulogama i željno očekivana znanstveno-fantastična priča "Dune" Denisa Villeneuvea s Chalametom i Zendayom bit će prikazani izvan konkurencije.

Chloe Zhao, redateljica filma "Nomadland", prošlogodišnjeg dobitnika Zlatnog lava i Oscara za najbolju fotografiju, redatelja i glumicu - dio je ovogodišnjeg žirija koji vodi još jedan dobitnik Oscara, južnokorejski redatelj "Parazita" Bong Joon-ho.

(Hina) 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene