Prepuna intrige i zapleta

Seriju temeljenu na kultnom klasiku ne smijete propustiti, a jezivo dobra glumačka igra ostat će zapamćena u godinama koje dolaze!

Serija Ripley Serija Ripley Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Serija Ripley Serija Ripley +0 Serija Ripley Galerija

Ripley je najnovija limitirana triler serija na Netflixu koja je vjerojatno i najljepše snimljena serija u zadnjih nekoliko godina. Prepuna intrige, zapleta, i fantastične glumačke igre Andrewa Scotta, Ripley je serija koju jednostavno ne smijete propustiti.

Utemeljena na romanu Patricie Highsmith “Talentirani gospodin Ripley” iz 1955. godine, Ripley prati iznimno šarmantnog prevaranta Toma Ripleya na putovanju u Italiju 60-ih godina koje financira brodarski magnat kako bi vratio sina Richarda kući. Ovu iznimno zanimljivu priču kroz osam epizoda je režirao Steven Zaillian i to na način da su me režijska rješenja, kao i fotografija, ostavila bez daha.

Zaillian je priču o prevarantnu Ripleyu napravio kao moderni noir čiji vas vizualni aspekt uvuče izrazito duboko u već dovoljno intrigantnu priču. Važno je napomenuti i da je Ripley snimljen u crno bijelom formatu što dodatno stilski pridodaju žanru koji je dosljedan od prve do posljednje epizode. Tempo serije je iznimno spor, te je za one koji zaista mogu cijeniti senzibilitet sa kojim je Zaillian sa svojim redateljsko scenarističkim umijećem kreirao ovu seriju.

Robert Elswit je glavni i odgovorni za činjenicu da je ovo jedna od najljepše snimljenih serija koje sam gledala u posljednje vrijeme. Svaki kadar ima svoje detalje koji nesmetano, i prirodno krase crno bijele kadrove. Bez Elswitove besprijekorne fotografije ova serija ne bi bila ono što jest, obzirom da gotovo najviše doprinosi čudnovatom osjećaju koji dobijete gledanjem Ripleya. Narativno serija teče lagano, jasno, s dovoljno zapleta koji će preokupirati vaše misli, te s detaljnim i točnim dijalozima koji su taman onakvi kakvi trebaju biti. Najbitniji aspekt ove limitirane krimi serije je definitivno jezivo dobra glumačka igra Andrewa Scotta koja će nedvojbeno ostati zapamćena u godinama koje dolaze.

U srcu svega je Andrew Scott kao Tom Ripley. Već u prvoj epizodi nisam mogla prestati gledati u Scottove reptilske oči koje vas hipnotiziraju svaki put kada pogledate u njih. Njegova glumačka igra je iznimno točna, dosljednja, jeziva, šarmantna, i sve to u isto vrijeme. Nevjerojatno je gledati jednog glumca s tolikim talentom koji je dobio svoju ulogu života, te koji je iskoristio tu šansu da napravi ulogu koja će ostati zapamćena kao jedna od najboljih dramskih uloga ikada. Scott igra šarmantnog prevarantna koji postaje ubojica, te iako kao gledatelji znamo da gledamo čovjeka koji je čisto zlo, Scott nas natjera da navijamo za njega. U trenutcima kada ima promjene u liku one su izrazito detaljnje, male, ali Andrew Scott umije da vas uvuče dovoljno da ne pređemo tek tako preko njih, nego da ih zapamtimo kako bi ga bolje shvatili. Osim Scotta, ostatak glumačke ekipe je jednako odličan, pa tako gledamo Dakotu Fanning kao inteligentnu mladu ženu koja prva posumnja na Ripleya, kao i Johnnyja Flynna kao Richarda Dickieja Greenleafa koji je svoju ulogu napravio na način da nije samo tipični sin bogataša, nego ga igra sa dozom topline zbog koje se kao gledatelji izrazito vežemo za njegov lik.

Ripley je serija koju ne smijete preskočiti kada uključite Netflix. Nije serija za binge obzirom na sporiji tempo, i način na koji je serija snimljena, ali je definitivno jedna od najboljih triler serija koju sam ikada pogledala.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene