Oscar 2022

Objavljene su ovogodišnje nominacije za prestižnu nagradu Oscar, evo tko ih je osvojio najviše!

Ovogodišnje nominacije za prestižnu filmsku nagradu Oscar objavili su Leslie Jordan i Tracee Ellis Ross, a sama dodjela ove godine je zakazana za nedjelju 27 ožujka.

Ovogodišnja 94. po redu dodjela prestižne filmske nagrade Oscar, biti će održana u Dolby Theatreu u Hollywoodu 27. ožujka, i ove će godine za nju konkurirati sjajna filmska ostvarenja i imena iz svijeta filma, a proglašene su i nominacije.

Pogledaj i ovo Cillian Murphy - 11 imate li svog favorita? Tko će dobiti Oscara za najbolji film ove godine? Konkurencija je zaista velika!

Čast da proglase nominirane u utrci za najprestižniju filmsku nagradu ove je godine pripala glumcu Leslieju Jordanu i njegovoj kolegici Tracee Ellis Ross koji su obznanili vijesti koje su zaljubljenici u svijet filma s nestrpljenjem iščekivali.  

U kategoriji najboljeg filma nominirani su "Belfast", "CODA", "Don't Look Up", "Drive My Car", "Dune", "King Richard", "Licorice Pizza", "Nightmare Alley", "The Power of the Dog" i "West Side Story".

Na listi nominiranih za najbolju glumicu našle su se Jessica Chastain za ulogu u filmu "The Eyes of Tammy Faye" s Black Bottom", Olivia Cole za ulogu u filmu "The Lost Daughter", Penélope Cruz za ulogu u filmu "Parallel Mothers", Nicole Kidman za ulogu u filmu "Being the Ricardos" i Kristen Stewart za ulogu u filmu "Spencer".

Za najboljeg glumca nominiran je Javier Bardem za ulogu u filmu "Being the Ricardos", a uz njega su u istoj kategoriji nominirani i Benedict Cumberbatch za ulogu u filmu "The Power of the Dog", Andrew Garfield za ulogu u filmu "Tick, Tick…Boom!", Will Smith za ulogu u filmu "King Richard" i Denzel Washington za ulogu u filmu "The Tragedy of Macbeth".

Za najbolju sporednu glumicu nominacije su dobile Jessie Buckley za ulogu u filmu "The Lost Daughter", Ariana DeBose za ulogu u filmu "West Side Story", Judi Dench za ulogu u filmu "Belfast", Kirsten Dunst za ulogu u filmu "The Power of the Dog" i Aunjanue Ellis za ulogu u filmu "King Richard".

Nominacije za najboljeg sporednog glumca ostvarili su Ciaran Hinds za ulogu u filmu "Belfast", Troy Kotsur za ulogu u filmu "Coda", Jesse Plemons za ulogu u filmu "The Power of the Dog", J.K. Simmons za ulogu u filmu "Being The Ricardos" i Kodi Smit-McPhee za ulogu u filmu "The Power of the Dog".

POPIS SVIH NOMINIRANIH

Najbolji film
"Belfast"
"CODA"
"Don't Look Up"
"Drive My Car"
"Dune"
"King Richard"
"Licorice Pizza"
"Nightmare Alley"
"The Power of the Dog"
"West Side Story"

Najbolji redatelj
Kenneth Branagh
Ryusuke Hamaguchi
Paul Thomas Anderson
Jane Campion
Steven Spielberg

Najbolja sporedna glumica
Jessie Buckley
Ariana DeBose
Jude Dench
Kirsten Dunst
Aunjanue ElliS

Najbolji sporedni glumac
Ciaran Hinds
Troy Kotsur
Jesse Plemonsg
JK Simmons
Kodi Smit-McPhee

Najbolji adaptirani scenarij
"CODA"
"Ride My Car"
"Dune"
"The Lost Daughter"
"The Power of the Dog"

Najbolji originalni scenarij
"Belfast"
"Don't Look Up"
"King Richard"
"Licorice Pizza"
"The Worst Person in the World"

Najbolja originalna glazba
"Don't Look Up"
"Dune"
"Encanto"
"Parallel Mothers"
"The Power of the Dog"

Najbolji animirani kratki film
"Affairs of the Art"
"Bestia"
"Boxballet"
"Robin Robin"
"The Windshield Wiper"

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Chantel Jeffries (Foto: Instagram) +0 Chantel Jeffries (Foto: Profimedia) Celebrity Zavela je brojne svjetske face, a sada se od nje ne odvaja ni 14 godina stariji glazbenik, šuška se da su više od prijatelja!

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju David Beckham i Courteney Cox (Foto: Instagram) +0 Lisa Kudrow, Courteney Cox, Jennifer Aniston (Foto: Profimedia) Nekad i sad Omiljena Monica tražila je da je vrate na staro i da bude prirodna, ali čini se da na svojim greškama ipak ništa nije naučila

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene