Najpopularnije teorije

Osam ili deset tisuća godina? Svi se i dalje pitaju koliko dugo je Phil zapravo zapeo u "Beskrajnom danu"

Bill Murray (Foto: Getty Images) Bill Murray (Foto: Getty Images) Getty Images 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Bill Murray (Foto: Getty Images) Bill Murray (Foto: Getty Images) +0 Bill Murray (Foto: Getty Images) Galerija

U filmu "Beskrajni dan" voditelj vremenske prognoze Phil, kojeg glumi Bill Murray, prisiljen je proživljavati jedan te isti dan dok ne napravi pravu stvar, a s godinama su se pojavile razne teorije o trajanju njegova beskrajnog dana.

Fantastična romantična komedija "Beskrajni dan" izašla je prije 27 godina, no jedno pitanje iz filma još muči javnost.

Pogledaj i ovo showbuzz tko bi rekao? Publika je uvjerena da je simpatičan čovjek pa su mnogi ostali zatečeni pričama onih kojima je otežao život

Naime, mnogi se i danas još pitaju koliko je točno trajao beskrajni dan, a popularne teorije variraju od osam do nevjerojatnih deset tisuća godina.

Podsjetimo, radnja filma odvija se 2. veljače, na takozvani Sviščev dan, u provincijskom gradiću Punxsutawney, a protagonist je cinični voditelj vremenske prognoze Phil, kojeg glumi Bill Murray. On je prisiljen proživljavati jedan te isti dan sve dok ne napravi pravu stvar.

Svako jutro budi ga ista pjesma na radiju, nakon čega susreće iste ljude u motelu u kojem boravi, kao i na ulicama grada te s njima vodi iste razgovore, a u filmu pokušava poduzeti sve kako bi se stvari vratile u normalu, ali i kako bi osvojio svoju snimateljicu Ritu, koju glumi Andie McDowell.

S godinama su se pojavile razne teorije o tome koliko je dugo Phil zapeo u beskrajnom danu.

Prema originalnom scenariju, beskrajni dan trebao je trajati čak deset tisuća godina, a u filmu je to trebalo biti naznačeno tako što bi Phil svaki dan pročitao po jednu stranicu knjiga iz knjižnice motela u kojem je odsjeo.

Redatelj filma Harold Ramis kasnije je pak izjavio kako je maknuo taj dio iz scenarija te da Phil u beskrajnom danu provodi samo deset godina.

Nezadovoljni tim odgovorom, mnogi su probali izračunati trajanje beskrajnog dana, a dva najpopularnija rezultata međusobno se dosta razliku te predlažu i posve drugačije odgovore od spomenutih.

Prema izračunima kanala IFC, beskrajni dan trajao je točno 12,403 dana, odnosno 33 godine i 358 dana, dok na stranici Wolf Gnards tvrde da se radilo o osam godina, osam mjeseci i 16 dana.

Film prate još neke zanimljive činjenice.

Svizac Scooter tijekom snimanja je glumca Billa Murraya ugrizao čak tri puta.

"Svizac me mrzi", izjavio je Murray nakon snimanja filma.

Zanimljivo je i da je u Woodstocku, gdje je film sniman, postavljena spomen-ploča pored lokve u koju Phil ugazi nakon što sretne prijatelja iz srednje škole.

A još jedna činjenica vrijedna spomena je i da je u Woodstocku u vrijeme snimanja bilo preko 25 Celzijevih stupnjeva, pa je snijeg u filmu umjetan.

U vezi s filmom također se često spominje loš odnos između Murrayja i Ramisa, a kraj snimanja navodno je označio i kraj njihova prijateljstva.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene