potpuno novi projekt

Domaći festival bez glamura, crvenog tepiha i natjecateljskog dijela privukao je i holivudske face!

Ponta Lopud Festival - 1 Ponta Lopud Festival - 1 John Pavlish, Katarina Radonić/PR 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Ponta Lopud Festival - 1 Ponta Lopud Festival - 2 Ponta Lopud Festival - 4 +0 Ponta Lopud Festival - 3 Galerija

U srijedu navečer otvoreno je drugo izdanje Ponta Lopud Festivala konferencijom za medije glavnog mastera Joela Coena.

Tijekom pressice Coen je predstavljajući svoj današnji masterclass govorio o svojoj pedagoškoj strategiji.

Pogledaj i ovo Edward Norton profesionalci filmske industrije Poznati svi predavači i specijalni gosti trećeg izdanja Ponta Lopud festiavala: Uz zanimljiva predavanja, čekaju nas i projekcije inspirativnih filmskih ostvarenja!

“Radoznao sam koliko su sudionici znatiželjni o procesu stvaranja filma i sretan sam što ću podijeliti svoje iskustvo s njima. Za mene je masterclass jednostavno razgovor. Zapravo, ja ću odgovarati na pitanja sudionika. To je gotovo sve što mogu učiniti", izjavio je.

Inspiraciju za svoje filmove braća Coen nalaze u različitim izvorima poput filmova, književnosti i slikarstva. Govoreći o samom procesu stvaranja Joel je istaknuo: “Meni i mom bratu teško je napisati scenu ako je ne možemo prvo vizualizirati, zamisliti u svoj glavi, čak i ako se radi o dijaloškoj i teškoj sceni, ili pak vizualno vrlo jednostavnoj. Stalno razmišljam o tome, jer i gledatelji razmišljaju, ne samo o tome kako scena izgleda, već i gdje se uklapa u nešto što su prethodno vidjeli ili što će tek vidjeti te koji su prijelazi.“

Upravo su masterclassovi najveća vrijednost Ponta Lopuda, kojeg obožavaju uzvanici, predavači, moderatori i sudionici jer je to festival bez glamura, crvenog tepiha i natjecateljskog dijela. To je i želja osnivača Festivala Tilde Grossel Bogdanović i Mirsada Purivatre, koji žele razvijati Lopud kao jedan popuno novi festivalski projekt koji nikad neće postati ni Cannes, ni Sarajevo, nego će uvijek ostati Lopud!

Nakon konferencije za medije uslijedila je prva filmska projekcija Coenovog nagrađivanog filma Fargo pod vedrim nebom na plaži La Baja RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness. Tom prigodom obratio se mnogobrojnoj publici i zaželio im da uživaju u filmu na posebnoj lokaciji u ovom divnom dijelu svijeta. Također ih je pozvao da pogledaju izvrsni filmski program tijekom Festivala.

U noći otvorenja posjetitelji su uživali u pogledu na lopudsku uvalu uz svjetlucave boje vatrometa te u raznovrsnoj autohtonoj gourmet ponudi lokalnih restorana.

Na Ponta Lopud Festival, koji traje od 22. do 27. lipnja, došli su nagrađivani filmski umjetnici koji se ubrajaju u sam vrh svjetske kinematografije: Peter Spears, Brian Swardstrom, Nanu Segal, Philipe Bober, Michel Franco, Ognjen Glavonić, Pawel Pawlikowski, Antonio Sanchez. Sudionici masterclassa su redateljice i redatelji, glumice i glumci, snimateljice iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Večeras je na programu projekcija filma Zemlja nomada, premijerno prikazanog na filmskom festivalu u Veneciji 2020. godine, gdje je redateljica Chloe Zhao dobila nagradu za najbolji film festivala, Zlatnog lava. Filmski uspjeh Zemlje nomada okrunjen je nagradama Oscar i to za najbolju glumicu (Frances McDormand), najbolju režiju (Chloe Zhao) i najbolji film (Frances McDormand, Peter Spears, Mollye Asher, Dan Janvey, Chloe Zhao).

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Tori Speeling Tori Speeling - 3 Tori Speeling - 2 Tori Speeling - 1 +10 Tori Speeling Nekad i sad Raskošni dekolte ostao je u sjeni njezina transformiranog lica, bivša slatkica i sama je svjesna koliko drugačije izgleda!

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Frances Bean Cobain - 3 Frances Bean Cobain - 2 Frances Bean Cobain - 1 Frances Bean Cobain - 5 +2 Frances Bean Cobain - 4 Nekad i sad Kći nikad prežaljenog glazbenika živi na njegov račun i majka joj se godinama nije smjela ni približiti, a evo kako danas izgleda!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene