Mračna strana

Nekad su muškarci uzdisali za njom, a onda se suočila s poražavajućom istinom, o kojoj je sada odlučila progovoriti

Geena Davis (Foto: AFP) Geena Davis (Foto: AFP) Afp 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Geena Davis (Foto: AFP) Geena Davis (Foto: AFP) +0 Geena Davis (Foto: AFP) Galerija

Geena Davis je progovorila o seksizmu u Hollywoodu i dvostrukim mjerilima za muškarce i žene te se prisjetila jednog kolege koji je odbio glumiti njezina partnera jer je smatrao da je prestara.

Oskarovka Geena Davis (65) u posljednje vrijeme izbjegava medije, no sada je odlučila progovoriti o jednom velikom problemu u Hollywoodu, s kojim se i sama suočila.

Pogledaj i ovo showbuzz ostavio dojam na nju Htjeli su uzeti dvojnicu za njezine scene seksa, no ona je odbila i sve profesionalno odradila sa zgodnim kolegom

Glumica je gostovala u podcastu "Allison Interviews", u kojem je pričala o seksizmu i starenju te dvostrukim standardima za muškarce i žene u filmskoj industriji.

"Nisam dobila ulogu u jednom filmu jer je glavni glumac smatrao kako sam prestara da mu glumim partnericu, a bila sam 20 godina mlađa od njega", prisjetila se Geena, no nije htjela otkriti o kojem je glumcu riječ.

"U Hollywoodu su žene a na vrhuncu u svojim 20-ima i 30-ima, a muškarci u 40-ima i 50-ima. Kako bi djelovali mlađi nego što jesu, glumci se vole okružiti puno mlađim kolegicama, pa zato glumice nakon 40. godine dobivaju sve manje uloga", dodala je.

S druge strane, Brad Pitt nije imao nikakvih problema s tim što je Geena starija od njega sedam godina kada su 1991. snimili vruće scene za film "Thelma i Louise". Brad je tada bio na početku karijere i Geeni se odmah dopao, a iako je redatelj inzistirao da scene seksa umjesto nje snimi dvojnica, ona ga uspjela nagovoriti da ih ipak odradi sama.

Osim u kultnom filmu ceste, Geena je ostvarila i nezaboravne uloge u filmovima "Bubimir", "Tootsie", "Muha", "Otok boje krvi" i brojnim drugima te je svojevremeno slovila kao seks-simbol.

Danas je rijetko imamo priliku vidjeti u javnosti, a na fotografijama koje su paparazzi snimili krajem godine u Los Angelesu glumica je neprepoznatljiva.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Faye Dunaway (Foto: Getty) Faye Dunaway (Foto: Getty) Faye Dunaway (Foto: Getty) Faye Dunaway (Foto: Getty) +0 Faye Dunaway (Foto: Getty) Nekad i sad Svi je pamte kao pravu prirodnu ljepoticu, pa mnogi žale kad vide ove prizore, koji su posljedica odlazaka pod nož

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene