Nekad se o njoj pričalo

Svi je pamte kao pravu prirodnu ljepoticu, pa mnogi žale kad vide ove prizore, koji su posljedica odlazaka pod nož

Faye Dunaway (Foto: Getty) Faye Dunaway (Foto: Getty) Getty 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Faye Dunaway (Foto: Getty) Faye Dunaway (Foto: Getty) Faye Dunaway (Foto: Getty) Faye Dunaway (Foto: Getty) +0 Faye Dunaway (Foto: Getty) Galerija

Faye Dunaway po mnogima je jedna od najboljih živućih glumica, a njezini obožavatelji žale što je otišla pod nož jer tvrde kako je bila prava ljepotica prije svega.

Oscar, Emmy, Zlatni globus i BAFTA samo su neke od nagrada koje legendarna glumica Faye Dunaway ima na svojim policama, a holivudska diva koja ovih dana slavi 81. rođendan nerijetko je punila naslovnice svjetskih tabloida detaljima iz svojega života.

Uloga u filmu "Bonnie & Clyde" do danas joj je ostala jedna od najzapamćenijih u karijeri, a na sceni se pojavila još 60-ih godina prošlog stoljeća. Dunaway je ujedno i jedna od samo četiriju glumica koje su tijekom karijere dobile nagrade za najbolju i najgoru glumicu. Oscara je dobila za ulogu u filmu "Network", a Zlatnu malinu zaradila je za "Mommie Dearest".

Nerijetko je odbijala uloge koje su joj mogle značajno poboljšati status u svijetu Hollywooda, no nikada se nije sramila govoriti o tome. Među najpoznatijim ulogama koje je odbila je uloga Sare u filmu "Rekvijem za snove". Ulogu je na kraju dobila Ellen Burstyn, koja je nagrađena i Oscarom za svoj rad. Ponuđena joj je i uloga u filmu "Julia", no i tu je ulogu odbila, a Jane Fonda, koja je odglumila to umjesto nje, nominirana je za Oscara za najbolju žensku glumicu.

Turbulentan ljubavni život Faye Dunaway često je bio i glavna tema brojnih medija. Na počecima karijere zaljubila se u stand-up komičara Lennyja Brucea, ali u vezi su izdržali tek godinu dana. Kasnije se zaručila za fotografa Jerryja Schatzberga, a iako ni njihova ljubav nije uspjela, ostali su prijatelji.

U Marcella Mastroiannija zaljubila se dok su radili na filmu "Mjesto za ljubavnike" te su dvije godine bili zajedno. Faye se htjela udati za njega i imati djecu, no u tom je trenutku glumac već bio u braku te nije htio ostaviti svoju suprugu. Ostavila ga je te je novinarima rekla da je dala previše u tu vezu te se mora čuvati. "Kada se prisjetim trenutaka s Marcellom, osjećam samo žaljenje. Jedan dio mene i dalje smatra da bi, da smo se onda vjenčali, i danas bili u braku. Želja nam je bila da ostarimo zajedno, no to se nije dogodilo", napisala je godinama kasnije glumica u autobiografiji.

Sam glumac je 1987. godine priznao u jednom intervjuu da nikada nije prebolio Dunaway. "Ona je žena koju sam najviše volio", rekao je. Glumica je 1974. godine stala pred oltar s pjevačem grupe The J. Gelis Band, Peterom Wolfom. Zbog svojih pretrpanih rasporeda imali su probleme u braku, a rastali su se pet godina kasnije. Svojeg drugog supruga, Terryja O'Neilla upoznala je još 1977., no vjenčali su se 1983. godine. Sina Liama dobili su tri godine prije nego što su se vjenčali, a nekoliko godina kasnije O'Neill je priznao da njihovo dijete nije rodila Faye, već su ga posvojili. Prije njegove izjave glumica je dala naslutiti da je Liam njihovo biološko dijete, no nikada nije išla u detalje. Nakon razvoda od Terryja, Dunaway je hodala s Frederickom Forsythom, bila je u vezi s Warrenom Lieberfarbom, a ljubila je mnoge muškarce, čiji identitet nije htjela ni otkriti.

Po mnogima je Faye još danas jedna od najboljih živućih glumica, no njezini obožavatelji komentirali su kako je danas gotovo pa neprepoznatljiva. Tvrde da je bila prirodna ljepotica, no zbog estetskih korekcija izgleda potpuno drugačije, no naravno i godine su tu učinile svoje. 

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Ecija Ojdanić +0 Ecija Ojdanić Celebrity Ecija Ojdanić pokazala figuru u bikiniju pa izazvala podijeljena mišljenja, a na kritike je imala spreman odgovor

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene