Najslavniji bigl na svijetu

Snoopy slavi svoj 65. rođendan

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kultni junak stripa 'Peanuts', Snoopy, danas slavi 65. rođendan.

Najpoznatiji bigl na svijetu i junak kultnog stripa 'Peanuts', Snoopy, slavi 65. rođendan. Strip kojeg vole sve generacije prati zgode Charlieja Browna, njegova psa Snoopyja te Woodstocka, Lucy, Linusa i drugih, a prvi je put objavljen 2. listopada 1950.

Pogledaj i ovo Ida Prester - 1 To je ljubav! Ida Prester proslavila je svoj 44. rođendan, a poklon koji je dobila od supruga je nenadmašiv: "Svaki put me iznenadiš..."

Pronađen davno izgubljeni Disneyjev crtić

Posljednje izdanje izašlo je 12. veljače 2000. godine, kada je preminuo autor stripa Charles Schulz. 'Peanuts' se tiskao u 2.600 novina, čitao se u 75 zemalja i preveden je na 21 jezik.

Strip prati likove koji su uglavnom veseli, ali autor je imao za cilj stvoriti profinjeni humor, a iza svega stoje dogodovštine koje govore o usamljenosti, nesreći i realnosti današnjeg svijeta.

Svega nekoliko dana prije svog rođendana, a povodom premijere animiranog filma 'Peanuts', Snoopy je dobio svoju zvijezdu na Stazi slavnih te se tako pridružio drugim crtanim likovima kao što su Paško Patak, Mickey Mouse, Shrek, Simpsoni, Snjegulica i drugi.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene