Ona je Lorde

16-godišnjakinja hrvatskih korijena osvaja svjetske top ljestvice!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tek joj je 16 godina, a mlada glazbenica Lorde podrijetlom iz Hrvatske, zasjala je u samom vrhu prestižne Billboard Hot 100 liste!

Glazbena industrija puna je promjena i iznenađenja, a novo lice na sceni je ova tinejdžerka koja je napravila pravu promjenu na Billboardovoj listi. Novozelađanka poznatija pod imenom Lorde, kći pjesnikinja Sonja Yelich čiji je pak otac stigao iz Dalmacije na Novi Zeland, našla se u samom vrhu Billboardove Top 100 ljestvice među Miley Cyrus 'Wrecking Ball' i Katy Perry 'Roar'.

Pogledaj i ovo showbuzz Grammy 2014. Lorde: 'Ovo je jedina stvar koju nisam očekivala'

Posljednji put kada je neka 16-godišnjakinja zasjela na vrh Billboarda bila je Tiffany s hitom 'I Think We're Alone Now', a sada je to talentirana Lorde punog imena Ella Yelich-O'Connor. Lorde je svoj prvi diskografski ugovor s Universal Records potpisala kada je imala svega 12 godina, a ove godine objavila je i svoju prvu LP ploču 'The Love Club'.

>> 17 godina listom su vladali muškarci – ona je sve promijenila!

Hit koji je zasjalo na listi zove se 'Royals' i odmah je 'ušla u uho' mnogima diljem svijeta'. 'Ljudi me uspoređuju sa svakom ženskom izvođačicom koja je imalo alternativna, misle da moraju smjestiti žene sa ženama. No moja je glazba dostupna, a uz to sam i pametna – što nije slučaj u glazbenoj industriji. To je vjerojatno jer sam odrasla uz Internet', rekla je Lorde za Huffington Post kada je zasjala na prvom mjestu Billbord Alternative Song Chart.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene