U današnjoj epizodi kandidati prisustvuju prvoj Gastroakademiji u kojoj ih njihovi profesori Dino i Mate podučavaju osnovama kuhanja.
Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!
Blagdanski meni
Nikola i Marko su vam pripremili poslasticu za Božić!
'Ja sam u školi učila samo ono što me zanimalo, a ovo me itekako zanima tako da ću slušati s razumijevanjem', izjavila je Martina. Časlav bi htio naučiti primjenu začina i još neke tehnike rada.
U Gastroškolskim klupama mu neće biti teško, s obzirom da to voli. Kandidatima je ovo prvi put da su u Gastroškolskim klupama te će na nastavi morati pozorno slušati.
Mate i Dino kandidate, ali i gledatelje, će imati naučiti mnogo čemu. Tako će se na listi obrađenog gradiva naći: mesni i riblji temeljac, čišćenje povrća, filetiranje ribe, povrtni temeljac i aioli.
'U tjednu smo osnova i krećemo od temelja prema krovu', kaže Mate. 'Riblji temeljac pripremam malo drugačije, s malo više kiseline, ali sad ću probati i ovako', najavljuje Ines. Bešamel priprema na sličan način, za lazanje. Izjavila je da ju je žiri iznenadio i da su pristupačni. Stanka su se najviše dojmili umaci zbog načina na koji su ih njihovi mentori pripremali. Marko Matei smatra da će danas biti bolji učenik nego ikad u školi. Stečeno znanje trebat će primijeniti u prvom ovogodišnjem Gastroduelu u nedjelju nakon kojeg slijede prve eliminacije i prvo ispadanje iz kuhinje.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook