Brojne zvijezde

Od Torcide do legendi: Poljud će odzvanjati pismom u čast Vinku Coci

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

U subotu će Poljud odzvanjati pismom u čast legendarnom trogirskom slavuju Vinku Coci. Svoj su dolazak potvrdili brojni Vinkovi prijatelji i kolege iz svijeta glazbe. Na splitskoj će ljepotici tako zapjevati Zorica Kondža, Tereza Kesovija, Alen Nižetić, Ivo Amulić i mnogi drugi.

Dok trogirski slavuj sad pjeva s anđelima, Vinku u čast pjevat će njegovi prijatelji i kolege. U subotu od 17 sati, neposredno prije utakmice Hajduk-Istra, zasvirat će se pjesme Vinka Coce na splitskom Poljudu, mjestu koje je najviše volio.

Pogledaj i ovo showbuzz Neutješna supruga Janja Coce: 'Htio me poljubiti, ali nije uspio'

'Ideja je potekla iz samog kluba Hajduk da se na neki način obilježi i oda počast Vinku Coci koji je bio stvarno dušom i tijelom vezan uz ovaj klub', izjavio je Tomislav Mrduljaš.

>> Vinko Coce imao je jednu neostvarenu želju...

'Je, obožava je Hajduk i puno smo kad smo se družili puno smo pričali o Hajduku i zaista je bio dio njega', otkrio je pak Joško Banov.

Za sada su potvrđeni nastupi klape Cambi, klape Sinj, Alena Nižetića, Tereze Kesovije, Zorice Kondže i Ive Amulića.

'Pa zaslužia je to naš dragi Vinko. Ja ne mogu o njemu pričati, a da se ne sjetim puno naših zajedničkih druženja i svega i smija, jer uz Vinka je uvijek bilo smija', kaže Amulić.

Koncert nosi naziv "Hajduk i prijatelji Vinku Coci". Ulaznice za utakmicu Hajduk-Istra, koja počinje u 19 sati, ujedno će vrijediti i za koncert. Najvažniji dio koncerta bit će svi koji vole Vinkove pjesme.

'I mislim da je najvažniji izvođač će bit ta publika na Poljudu koja će zapjevat zajedno s njima. Ja ne sumnjam u to da sve te Cocine pjesme kad pjevač krene pjevat da će prihvatit publika i da će ustvari nekako na taj način pokazat koliko su oni volili Vinka', kaže Mrduljaš.

Vinko je u svojoj bogatoj glazbenoj priči otpjevao i mnoge navijačke pjesme koje već godinama odzvanjaju Poljudom.

'Dok gledam ovi teren ovdi sjećam se dok smo prije par godina nastupali, sjedili smo na centru, bila je ova manifestacija ne damo te pismo naša. Ne mogu shvatit zaista da ga nema. Njemu u čast mislim da ćemo napavit jedan lijepi mali koncert. Zahvaljujem se Hajduku na toj ideji', kaže Joško Banov.

Hajduk će se na ovaj poseban način oprostiti od Vinka Coce, no njegove će pjesme živjeti zauvijek.

'Ta njegova pisma je toliko jaka da je on tu s nama a na ovi način mislim da je čovik to zaslužia i drago mi je šta se vidi ta povezanost sporta, glazbe, ljudi i to je ono što nas čini plemenitijima', priča Mrduljaš.

Bilo je anegdota, i na njegov račun, i jednostavno ne mogu ni sad virovat da njega nema ali ovom lipom gestom ćemo se odužit i njemu i Hajduku jer on je toliko puno pisma otpiva za Hajduk.

A za Hajduk ga je vezala posebna emocija. Iskrenost kojom je kroz svijet glazbe koračao Vinko Coce, osjetila se i u njegovim pjesmama.

'Znajući emociju koju su njegove pjesme stvarale, a emocija to je Hajduk, i kako je on uspijevao tu emociju do srca svih naših navijača i ljubitelja našega kluba prenjeti, tu emociju Dalmacije koju je prenosio, jednostavno smo željeli pod svaku cijenu organizirati nešto što će biti obilježeno, nesvakidašnje i jedinstveno.', kaže Aljoša Bašić.

Budući da se u subotnjim poslijepodnevnim satima očekuju brojni ljubitelji Vinkovih pjesama, nema sumnje, bit će to najljepši oproštaj od trogirske legende.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene