Danas diva, a nekoć...

EKSKLUZIVNE snimke 16-godišnje Zrinke - Evo kako je izgledala!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Gdje je započela svoju glumačku karijeru? Kakvo je bilo njezino odrastanje? Što o njoj misli njezina obitelj i prijatelji?

Zrinka Cvitešić danas je velika diva glumačkog svijeta, no sve je krenulo malim koracima.

Pogledaj i ovo Niko Kranjčar i Zrinka Cvitešić Najtajanstveniji domaći par Niko Kranjčar i Zrinka Cvitešić uhvaćeni u opuštenim trenucima, nisu marili za znatiželjne poglede i pokazali su da su sretniji nego ikad!

Kulturni centar Zorin dom, današnje karlovačko gradsko kazalište, mjesto je Zrinkinih prvih ozbiljnijh uloga. U mjuziklu 'Pepeljuga' igrala je glavnu ulogu, a otkrio ju je tadašnji voditelj dramskog studija Berislav Frkić, i to na državnoj smotri Lidrano. Zrinka je igrala u pet njegovih mjuzikala.

Zrinka Cvitešić opet ljubi: Nagradu proslavila s Nikom Kranjčarom!

'Ja mislim da je Zrinka imala negdje trinaest, četrnaest godina i kad je došla u kazalište moj prvi dojam nje kao osobe je bio zaista ono lijep. Bila je nježna, topla, draga. Baš onako nedužna djevojčica koja je, bez obzira što je bila toliko talentirana, imala skromnost', rekla je Sanja Hrnjak, voditeljica dramskog studija kazališta Zorin dom.

Njezin osjećaj za glazbu, ples i scenski pokret brzo su došli do izražaja. A još prije Pepeljuge, zapaženu ulogu ostvarila je u mjuziklu 'Ja hoću živjeti, ja hoću voljeti'. Ansambl je predstavu igrao na pet svjetskih jezika, a probe su se održavale usred ratnih zbivanja.

'To je dakle bila jedna antiratna predivna priča koju smo mi kao studijevci radili doslovno pod granatama i bili emisari u Belgiji, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Poljskoj. Mislim da je to zapravo Zrinki bilo prvo internacionalno, međunarodno iskustvo gdje je ona svojom pojavnošću doprinjela da ta predstava bude još ljepša, još plemenitija, još toplija', dodala je Sanja.

I dok je na daskama Zorin doma napravila prve kazališne korake, prve u životu napravila je upravo ovdje. Na kućnom broju 20. Turanj u Karlovcu mjesto je njezina odrastanja.

Dječjeg igrališta nije bilo. Većinu je vremena u igri provodila na ulici ili na obližnjem slapu.
'Ona je bila posebna još u vrtiću gdje ona sa šest godina više u tom vrtiću nije mogla izdržat, to je njoj bilo premalo i ona je sa šest godina krenula u školu, a onda vam je ubrzo došao i rat, bježanje iz kuće sa Turnja u grad, sasvim novi uvjeti i načini života', rekao je Ivan Cvitešić, Zrinkin otac.

U Karlovcu je i završila osnovnu školu te upisala jezičnu gimnaziju. Njezin bivši profesor matematike sjeća se jedne posebne i marljive djevojke.

'Ona je po tristo, četiristo zadataka htjela riješiti u mjesec dana. Još sam ja reko, Zrinka pa daj malo smanji. Pa znate kad ja počnem onda ne mogu stat.', rekao je Milivoj Smoljak, njezin bivši profesor.

Zrinkin je otac dodjelu nagrada Olivier pratio u Splitu, dok su u London stigle majka, sestra i nećakinja. Telefonski razgovor nakon proglašenja pobjednika bio je emotivan.

O Zrinkinoj karijeri u Hollywoodu sve se glasnije šuška. Pepeljuga je i u stvarnom životu postala princeza, a kako prenose mediji pronašla je i svog princa. Glumica je navodno u nježnom prijateljstvu s nogometašem Nikom Kranjčarom.

Cijeli prilog pogledajte u In Magazinu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene