Svi je obožavaju!

Baletna božićna bajka u izvedbi ukrajinskog ansamlba očarala Zagrepčane!

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Orašar u Lisinskom - 1 In Magazin: Orašar u Lisinskom - 2 In Magazin: Orašar u Lisinskom - 3 In Magazin: Orašar u Lisinskom - 4 In Magazin: Orašar u Lisinskom - 5 In Magazin: Orašar u Lisinskom - 6 In Magazin: Orašar u Lisinskom - 7 Orašar Orašar Orašar +0 Orašar Galerija

Najpoznatija i najgledanija božićna baletna bajka na svijetu zasigurno je Orašar. Gdje god igra, predstave su rasprodane. Tako je bilo i ovog puta u Lisinskom, gdje je nastupala Baletna trupa Ukrainian Classical Ballet.

"Orašar", priča o djevojčici Klari koja na Badnju večer ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar - drvenog orašara kojim se razbijaju orasi te s njim proživi čudesne dogodovštine u izmaštanu svijetu, najpopularniji je i najizvođeniji balet na svijetu. Tako su i u zagrebačkom Lisinskom zbog velikog interesa morali dodati još jednu predstavu.

''Velika čast je plesati u ovakvoj dvorani, sudjelovati u takvom baletu. Vrlo cijenim i privilegij je surađivati s koncertnom dvoranom Lisinski'', rekli su gosti. 

Pogledaj i ovo Baletni studio Jastrebarsko Baletna bajka Ne propustite baletnu predstavu "Orašar" u CeKaTe-u, u izvedbi 80 malih i velikih balerina

Bajkoviti balet Orašar prvi je put izveden u Saint Petersburgu, u prosincu davne 1892. godine i od tada ne silazi s repertoara brojnih baletnih kuća. A san svake balerine je plesati glavnu ulogu Klare.

''Ova uloga je vrlo posebna za svaku balerinu, zato što se tumači vrlo nježan lik, provodi se linija ljubavi i dobrote i gledatelj jako dobro prihvaća ulogu glavne junakinje Mašenke/ Klare'', govori Ilonka. 

''Tumačim danas glavnu negativnu ulogu, kralj Miševa i kao uvijek negativna uloga stvara zaplet i intrigu i to je veliko zadovoljstvo'', govori Ivan. 

U ovoj baletnoj trupi nastupaju zaslužni umjetnici Ukrajine, dobitnici brojnih baletnih nagrada i priznanja.

''Baviti se baletom sam počela u jako ranom djetinjstvu i s vremenom sam shvatila da želim nešto više, da želim posvetiti svoj život baletu i tako sam upisala višu školu koreografije i sad se bavim baletom profesionalno'', govori Ilonka. 

Bravurozne izvedbe baletnog ansambla Ukrainian Classical Ballet, najljepših i najcjenjenijih baletnih predstava, obišle su brojne zemlje.

''Ovo može biti teško, ali svaki plesač, umjetnik smatra da je to veliki privilegi, ne smatra da je to posao i zanimanje. To je život, to je stvaranje, to je ljubav'', kaže Ilonka. 

''Odnos plesača i hrvatske publiek je vrlo dugoročan i vrlo poseban. Hrvatski gledatelji nas vrlo toplo primaju svake godine. To je postala dobra tradicija, svaki 12. mjesec, svaki prosinac, naći se u koncertnoj dvorani i predstaviti ovu prekrasnu bajku'', kaže Ivan. 

Čarobnu božićnu bajku koja svake godine iznova pruža nezaboravan doživljaj.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Jole - 7 In Magazin: Jole - 6 In Magazin: Jole - 5 In Magazin: Jole - 4 +9 In Magazin: Jole - 2 inMagazin Jole nam je otkrio kako je doznao da su Hana Huljić i Petar Grašo u vezi: ''Ma ja sam to znao mjesecima prije njih!''

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Banfić Ivana Banfić: Celebrity +0 Ivana Banfić Nekad i sad Isplivale pomalo zaboravljene fotke Maje Šuput i Ivane Banfić, prije 14 godina ovako se tulumarilo!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene