četiri nominacije za novu tv

Ivana Petrović u borbi za prestižnu medijsku nagradu: ''Uvijek govorim mladim kolegama - nemojte imati uzore, onda postajete njihova loša kopija''

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Ivana Petrović - 5 In Magazin: Ivana Petrović - 6 In Magazin: Ivana Petrović - 4 In Magazin: Ivana Petrović - 3 In Magazin: Ivana Petrović - 2 +0 In Magazin: Ivana Petrović - 1 Galerija

Nova TV u drugi krug glasanja za nagradu ''Zlatni studio'' ulazi s četiri nominacije. Uz seriju "Kumovi", "Supertalent" i "Ribu na torti", za tu medijsku nagradu bori se i naša Ivana Petrović, jedna od najpoznatijih i najiskusnijih novinarki na hrvatskoj medijskoj sceni. U razgovoru s našim Bojanom Kosijerom za IN magazin otkrila je koji su joj trenuci najstresniji te poslala poruku mlađim kolegama.

Ivana Petrović bila je finalistica u prvom izdanju Zlatnog studija, a ove se godine ponovno bori za nagradu u kategoriji TV novinarka. Njezin novinarski put traje već više od 30 godina, a izvještavala je s najvažnijih hrvatskih i svjetskih događanja. Jedno nikada neće zaboraviti – ono sa svečanosti povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

''Prijenos smo radili pokojni Bago i ja, i sreća da smo večer prije bili na generalnoj probi i znala sam kako će ići program jer da smo došli bez generalne probe, mislim da bi se ja bila rasplakala u času kad je zasvirala himna, kad se zastava digla, i Hrvatske i EU-a. To mi je bilo posebno emotivno'', prisjetila se Ivana Petrović. 

Kaže kako uzore i mentore nikada nije imala.

''I zato uvijek govorim mladim kolegama - nemojte imati uzore jer onda postajete njihova loša kopija. Uvijek kažite tko vam se sviđa, ali gradite svoj vlastiti stil, stav, izričaj, razvijajte vlastitu pamet, nemojte se truditi biti nečija loša kopija'', dodala je Ivana Petrović. 

Svoje bogato znanje nadograđuje svakodnevno, a informacije uvijek pomno provjerava.

''Uvijek kompariram. Dakle, jedno događanje uvijek čekiram kroz pet, šest, sedam različitih izvora koji su mi dostupni, ali s godinama vam ta rutina i to iskustvo posloži toliko kockice u glavi da jednostavno nakon određenog broja godina ne morate ulagati enormnu količinu energije jer kad nešto vidite ili pročitate, odmah vam klikne zbog čega je to tako'', kaže Ivana Petrović. 

Priznaje da u njezinu poslu ima mnogo stresa i čestih promjena planova.

''To vam je ono kad vam ujutro u šest sati zazvoni telefon da je teroristički napad negdje, da morate ustati, spakirati se, otputovati i u tom času počinje vaš posao jer odmah tražite sugovornike tamo gdje idete. Ili kad krenete na presudu Radovanu Karadžiću i dok smo mi bili na letu za Amsterdam, dogodio se teroristički napad u Bruxellesu i kad smo sletjeli, milijun propuštenih poziva – brzo, brzo, ideš u Bruxelles izvještavati, imamo izvanredne vijesti u toliko i toliko i bit ćeš tamo dok ne pošaljemo novu ekipu sljedeći dan i onda možeš otići u Haag'', priča Ivana. 

Proglašenje pobjednika bit će 9. veljače, a sve o načinu glasanja, pronađite na web-stranici i društvenim mrežama Nove TV.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene