Pjevačica Natali Dizdar u Dubrovniku je kušala novi svjetski hit u kulinarstvu, ali je i oduševila svojim glasom i statom na večeri 'Zvijezde pod zvijezdama'.
Uz razne svjetske utjecaje peruanska kuhinja jedna je od najraznovrsnijih u svijetu. Kako je pjevačica Natali Dizdar putujući upoznala brojne kulture, pomislili smo kako je upravo ona odličan suputnik na gastronomskom putovanju u Peru.
Zvijezde pod zvijezdama
Posjet Dubrovniku za Natali bio je osim gastronomskog i pjevački izlet u neka nova područja. 'Prvi put sam dobila kompliment da je koncert bio seksi. Bilo je dosta senzualno, romantično... baš je bilo lijepo', rekla je Natali nakon nastupa u jazz aranžmanu.
U sklopu programa Zvijezde pod zvijezdama za njezin koncert tražila se i karta više. Prihod ulaznica za glazbenog programanamijenjen je za poboljšanje uvjeta rada hitnog prijema Opće bolnice Dubrovnik.
Inače, za veliku popoularnost peruanske gastronomije zaslužan je svjetski poznati šef Nobuyuku Matsuhisa koji je u Peruu otvorio sushi bar. Tradicionalni japanski specijalitet Matsuhisa je spojio s lokalnim namirnicama i kulturom koji je oduševio njegovog redovnog gosta Roberta de Nira. Bio je to početak svjetskog uspjeha peruanske kuhinje.Ljubičasti kukuruz poslužen je uz nacionalno peruansko jelo seviče.
Jedinstvenost peruanskih specijaliteta prati i podjednako originalna dekoracija u obliku cvjetnih latica. Treba napomenuti kako je ugledni svjetski časopis upravo peruansku kuhinju proglasio jednom od deset najboljih kuhinja svijeta. Odsad je mogu kušati i Dubrovčani i njihovi gosti.
Kako je sve to izgledalo pogledajte u prilogu inMagazina.