Još malo

Mejaši otišli korak dalje: ''Još radimo neke sitnice, ali bit će dobro za svakoga tko je žedan''

In Magazin: Mejaši - 5 In Magazin: Mejaši - 5 DNEVNIK.hr 1/24 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Mejaši - 5 In Magazin: Mejaši - 6 In Magazin: Mejaši - 1 In Magazin: Mejaši - 2 In Magazin: Mejaši - 3 In Magazin: Mejaši - 4 In Magazin: Mejaši - 7 In Magazin: Mejaši - 8 In Magazin: Mejaši - 9 Mejaši +13 Mejaši Galerija

Od megahita Zorica prošlo je gotovo cijelo desetljeće, a Mejaši i danas pale i žare svojim tamburaško-rokerskim stilom i nepresušnom energijom na koncertima. Aktualni singl ''Češka'' ulazi u uho na prvu, a za potrebe videospota dečki su osmislili i vlastito pivo. Sada su uskočili u tradicionalne nošnje, zasvirali harmoniku i otkrili da su vjerni čuvari hrvatske baštine.

Pa vi pokušajte ostati imuni za zaraznu melodiju novog hita Mejaša i ne zanjihati bokovima. ''Češka'' ulazi u uho dok si rek'o keks.

''Pjesma je u našem standardnom klasičnom ritmu! Kad je zasviramo, i oni koji je ne znaju baš se užive, veseli su svi i pjevaju, refren naravno svi nakon prvog puta polove pa se drugi već pjeva tako da smo jako zadovoljni i rado je sviramo na koncertima'', govore članovi benda Mejaši. 

Nije tajna da su Mejaši veliki ljubitelji ovog osvježavajućeg pjenušavog pića pa su odlučili otići i korak dalje te su osmislili vlastito pivo.

''Napravili smo svoje pivo za potrebe snimanja spota i to pivo izlazi kroz mjesec dana van. Još radimo neke sitnice, da li će biti jako gazirano, slabo, da li će biti bezalkoholno, malo slatkasto ili gorkasto, ali bezalkoohlno definitivno. Skužili smo da onda možemo piti i kad vozimo, tako da eto bit će za svakoga ko je žedan!'', govore Mejaši. 

A bit će itekako žedni jer je njihov koncertni raspored pretrpan.

''Jako smo sretni jer je koncerata stvarno puno. Ne sviramo samo u Hrvatskoj, obilazimo cijeli svijet. Odgođene su nam turneje koje smo trebali odrađivati prijašnjih godina pa su nas zatvorili nažalost, evo sad se to sve otvorilo, nedamo se da će to tako i ostati. Bit će nas po Austriji, po Sloveniji, po Hrvatskoj... najpametnije je pratiti naše službene stranice na Internetu'', pričaju. 

Iako ih najčešće gledamo u starkama i ležernim odjevnim kombinacijama, ovog su se puta odlučili za dašak tradicije.

''Predstavljamo cijelu Češku, zapravo! Kompletan mix. Mi smo napravili kombinaciju zagorskih i slavonskih nošnji koje podsjećaju na Češke narodne nošnje, čak i jednog dijela Njemačke tamo gdje se pravi pivo! Mejaši i pivo su dobri prijatelji pa zašto to ne bi i outfitom popratili'', objasnili su. 

Pogledaj i ovo In Magazin: Mejaši - 4 Lijepa vijest! Pjevač omiljenog domaćeg benda podijelio je veliki razlog za slavlje, a priznaje da ga je malo i strah: "Napokon! Napokon!''

Nije ovo prvi put da su u tradicionalnim nošnjama. Prije nego što su pokorili domaću glazbenu scenu prije deset godina, dečki su svirali u kulturno-umjetničkom društvu u svojem mjestu.

''Mi smo ponosni na to odakle smo krenuli! A krenuli smo naravno iz KUD-a i nekad smo iste takve nošnje nosili i svirali tako da od toga ne bježimo, ponosni smo na to. Uvijek to volimo istaknuti kad god nas to nektko pita i evo došla je prilika da to ponovno možemo obući i ponosno stati na pozornicu'', kažu. 

Ovo će ljeto Mejašima biti u znaku turneja i koncerata. Pitamo se samo, što na to kažu njihove bolje polovice koje ih čekaju kod kuće!

''Pa ostavili smo slike da nas se sjete tu i tamo, nazove koji put. Pa mislim ako nas se nisu zasitile sad u ove dvije godine za vrijeme pandemije misim da je sad vrijeme da sve vratimo u normalu i budemo tamo gdje nam je mjesto, a to je na bini! I zato braćo Pimegaaaa....dok ne pukne zora! To je stara navada Hrvatskog Zagorja...'', kažu. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene