sve smo saznali!

Svojim talentom oduševila je Hollywood, a o filmu gdje nakon 25 godina opet glumi s bivšim partnerom raspričala se za In magazin!

1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Juliette Binoche - 4 Juliette Binoche - 3 Juliette Binoche - 2 Juliette Binoche - 1 Juliette Binoche Juliette Binoche - 5 Juliette Binoche - 4 Juliette Binoche Juliette Binoche - 2 Juliette Binoche +8 Juliette Binoche (Foto: Getty Images) Galerija

Za nju kažu da je muza suvremene francuske kinematografije i miljenica najcjenjenijih redatelja, a svojim talentom Juliette Binoche oduševila je Hollywood. Njezin posljednji film ''Okus ljubavi'' bio je i francuski kandidat za nagradu Oscar, a u njemu je nakon 25 godina ponovno glumila sa svojim bivšim partnerom. Kako je bilo na snimanju te kuha li privatno, podijelila je s našom Dijanom Kardum za In magazin.

Kad se spomene kuhinja, među one najbolje na svijetu svrstava se ona francuska. I upravo o tome govori film Okus ljubavi: o ljubavi prema kuhanju i izvrsnim jelima te onoj između kuharice Eugénie i kuharskog majstora Dodina. Baš poput filma ‘Čokolada’, koji je 2000. snimila s Johnnyjem Deppom i očarala sve, i ovoga je puta Juliette Binoche ‘u kuhinji’.

''To je kao bajka, tako sam se osjećala'', govori Juliette.

U filmu Juliette glumi s bivšim parterom Benoitom Magimelom. Upoznali su se 1999. godine na snimanju filma, dobili su kćer Hanu. ali su se u međuvremenu razdvojili te navodno nisu baš ostali u sjajnom odnosu. Nakon 25 godina ponovno su zajedno stali pred kamere te su se ovim filmom, kaže, pomirili.

''Možete vidjeti u filmu. Sve je u filmu'', kaže glumica.

''Bilo je prilično precizno, samo sam htjela imati krpe uz sebe da ne spečem ruke. Ali Benoit i ja se znamo kao par prije iz prošlosti, tako da je bilo prirodno, zaista. I zato što ja kuham doma, nije bilo kao da sam u svijetu vanzemaljaca pa ne znam ništa o tome'', dodala je. 

Na setu je s njima bio Pierre Gagnaire, najpoznatiji moderni francuski kuhar, ujedno dobitnik triju Michelinovih zvjezdica. Mnogo je savjeta dobila od njega, koje će primjenjivati.

''Draže mi je istraživati glumu, nego kuhanje, ali volim kuhati, kad obitelj dođe ili prijatelji kad dođu, uživam u tome. Nekad ne uživam u tome jer je svaki dan i moraš biti brz, obavljati zadatke, ali najvažnija je stvar imati dobre namirnice'', kaže Juliette. 

Često za nju kažu da je jedna od najboljih glumica na svijetu. Osvojila je Oscar za ulogu u filmu “Engleski pacijent”, nagrađivana je na festivalima u Cannesu, Berlinu i Veneciji pa je tako postala jedina europska glumica koja je nagrađena na sva tri najveća svjetska festivala.

''Bilo je neočekivano...'', kaže. 

Njezina karijera traje već 4 desetljeća. Svoje mjesto na filmskom nebu dobila je vrlo rano, s tek 19.

''Najbolji je dio radost koju dijelim s ljudima s kojima snimam filmove. To je razlog zašto nastavljam, daje mi radost dijeliti, okusiti što znači biti čovjek'', kaže. 

U svemu što radi, daje i tisuću posto, pa se tako sad posvetila i plesu.

''Radim dokumentarac o svojem iskustvu s plesom, radila sam show s Akhramom Khanom. Išli smo na turneju godinu i pol, plesali smo 100 puta'', kaže. 

''Moja sestra nas je snimala dok smo snimali i intervjuirala nas. Radim na dokumentarcu o tome'', dodala je. 

Ples joj je sada postao potreba.

''Nemam pozadinu kao plesačica pa je ovo bilo prilično jako'', kaže Juliette. 

Prije nekoliko dana proslavila je 60. rođendan. Godinama se, kaže, ne zamara, na prvom joj je mjestu obožavatelje svojim budućim projektima još jednom oduševiti.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton - 3 Kate Middleton - 2 Kate Middleton - 1 Kate Middleton - 2 +30 Kate Middleton Celebrity Kate Middleton ima rak, šokirala obraćanjem javnosti nakon mjeseci čekanja: ''Bio je to veliki šok, teški mjeseci su iza mene''

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Sabina Tandara Knezović Večernjakova ruža Sabina Tandara Knezović - 6 Sabina Tandara Knezović - 5 +27 Sabina Tandara Knezović - 4 Celebrity Sabina Tandara Knezović dobitnica je Večernjakove ruže u kategoriji TV osoba godine: ''Hvala mojoj Novoj TV koja je iza mene''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene