Njeno drugo lice

Ivanka Boljkovac otkrila svoj hobi, ali i što joj je slomilo duh

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Otkrijte priču simpatične sopranistice!

Čak i oni koji neslušaju operu, prepoznaju simpatično lice sopranistice i nacionalne prvakinje Opere zagrebačkog HNK – Ivanku Boljkovac. 'Već pri rođenju mama Kata i babice su znale što ću biti u životu, jer sam se odmah počela derati.

A rodila sam se u takvoj obitelji da sam od malih nogu bila okupirana glazbom', rekla je Ivanka koja je svirala violinu i završila pjevanje, a 1974. godine uspjela je upisati Akademiju.

'Bila je Vaga, festival u Karlovcu i spikerica je rekla Arsenu Dediću da sam sirotonja koja s mamom čisti disco klub, kako bismo preživjele. Arsen je rekao ne može to tako. Mislila sam da će zaboraviti, ali nije. Uglavnom zahvaljujući Arsenu dobila sam stipendiju koju sam imala do kraja školovanja', kaže Boljkovac koja je u društvu poznata kao strastveni ribič.

'Ribolov mi odmara živce. Biti u prirodi s pticama, vodom i ribama, to je najljepše'. Iza nje su koncerti i predstave po čitavom svijetu. Pjevala je i u Boljšoj teatru, a 2003. primila najviše priznanje Ministarstva kulture.

Maji Šuput nezaboravno rođendansko iznenađenje priredio je Dalibor Petko.

'Kad je čovjek na sceni mora biti ono što je. I dalje vježbam svaki dan barem jedan sat dnevno. Susjedi su me prihvatili, ali me pitaju susjeda jel uvijek morate pjevati ono na početku', duhovita je Ivanka. Majka Kata njezina je najveća podrška i životni suputnik u svim životnim situacijama.

'Tvrdoglave smo i jedna i druga. Bogme ne zna se koja će prva popustiti. Njezin rad pratile su oduvijek dobre kritike, no Ivanka je prije svega osluškivala reakcije ljudi pred kojima nastupa. To joj je kaže bilo najvažnije.

'Dirnuli ste me u bolnu točku. Toliko sam dobila uspomena još od prve predstave. Prije svake predstave sve sam te stvarčice stavljala ispred sebe za sreću. I kad su selili ormare sve su mi pobacali. Tad su mi uzeli dušu. Skoro su me slomili, ali što te ne ubije, ojača te', kaže Ivanka.

Glumila je na filmu, televiziji, čak se okušala i u baletu. Priznaje da razmišlja o mirovini, ali još nije pokazala sve svoje talente. U proljeće će proslaviti 60 rođendan.

'Bogme lijepi jubilej. 35 sezona u HNK, 5 godina prije toga sam radila koncerte, a 60 još malo na plećima. Spremna sam za novo desetljeće, ali nikad ne treba očekivati previše', završava Ivanka Boljkovac.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene