Nosi i krunu

Tata Ive Jerković: Bivši model postao kralj

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kako je to postati kralj zna bivši poznati model. Cvitan Jerković prava je dubrovačka atrakcija kojeg u kraljevskom ruhu ne prestaju fotografirati brojni turisti.

U kostimu kralja Joffreyja iz serije Igra prijestolja, Cvitan Jerković je postao kralj. Iako titula kralja zvuči laskavo, na plus četrdeset u hladu nije to nimalo lak posao. Cvitan je kralj postao zahvaljujući turi koja turiste provodi po mjestima na kojima je sniman poznati svjetski serijal.

Pogledaj i ovo showbuzz Dobili odbijenicu Htjeli snimiti kraljicu golu u dubrovačkoj katedrali, biskupija rekla - NE MOŽE!

VIDEO Zvijezde serije 'Igre prijestolja' rekle što misle o Hrvatskoj!

Zadaci dubrovačkog kralja su zabavljati turiste i strpljivo se s njima fotografirati. Cvitanu to ne pada teško jer iza njega je stotine odrađenih modnih kampanja. Manekenski posao, priznaje, i te kako mu je pomogao u novoj, kraljevskoj karijeri. 'Stradun je baš jedna duga modna pista', kaže Cvitan.

Svojih manekenskih dana uvijek se rado prisjeti, a naslijedila ga je kćer Iva Jerković koja isto tako iza sebe ima bogatu manekenku karijeru. Kaže i kako se manekenski posao nekad i danas jako razlikuje. 'Bilo je malo manekena i puno tvornica, puno smo radili i bilo je jako dobro plaćeno', sjeća se.

Kralj je postao i prvi hrvatski dizajner kruna. Ovo je druga koju je osmislio. Jednom kilogramu, koliko teži kruna, treba dodati još pet kilograma težak štit i mač. Da bi kraljevski dojam bio potpun tu je i ogrtač koji je osmislio dizajner Ivica Skoko.

Uz tešku opremu koju mora nositi i on je doprinio činjenici da je od krunidbe izgubio pet kilograma. Bivši maneken rado bi se okušao u glumačkoj karijeri. A, kvalifakacija mu nakon ove turističke sezone neće nedostajati.

Pogledajte cijelu priču iz Dubrovnika u prilogu inMagazina. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene