Švedska diše Eurosong

50 godina od hita Waterloo: Zavirite u muzej grupe ABBA koji čuva i originalne kostime s nastupa iz 1974!

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Abba - 1 Abba - 2 Abba - 3 Abba - 5 Abba - 6 Abba Eurovizijski trofej - Abba 1974. ABBA ABBA ABBA - 7 +6 ABBA - 6 Galerija

Ovih dana na svakom koraku u gradu Malmö mogu se vidjeti obilježja natjecanja čiji je slogan - Ujedinjeni glazbom. Tako posjetitelji mogu uživati i u muzeju posvećenom pobjedi švedske grupa ABBA na Eurosongu prije 50 godina. U istinski raj za obožavatelje ABBA-e vodi vas Matea Slogar, a sve možete vidjeti u prilogu IN magazina.

Prije 50 godina švedska grupa ABBA pobijedila je na Eurosongu pa je sada i muzej posvećen njima pravi hit u gradu Malmö, gradu domaćinu ovogodišnjeg Eurosonga.

Roxarn i Graham veliki su fanovi grupe ABBA. 

''Golemi! Vjerojatno ste vidjeli natpis na mojoj majici, golemi fan. Prvi album koji sam kupila kad sam imala otprilike deset godina bio je ABBA Arrival. Prvi koncert na kojem sam ja bio u Adelaideu bio je ABBA-in kada sam bio mali'', pričaju. 

''Glazba je doista lijepa. Mnogo je pjesama koje nose mnogo sjećanja. Doista mnogo. Također, to je jedan od razloga zašto su Šveđani i postali toliko poznati diljem svijeta'', dodala je Anna - Lena Andersson. 

ABBA World muzej je koji donosi aspekte prošlosti i sadašnjosti ove povijesne grupe. U njegovu postavu možete pronaći i odjevne predmete s pobjedničkog nastupa na Eurosongu 1974.

''Vidite zapravo Bennyjeve čizme, koje je nosio na pozornici kad su pobijedili s Waterlooom. Također možete vidjeti originalne kostime iz ABBA Voyage, kostime Dolce and Gabbana. A možete vidjeti i dijelove iz Mamma Mia! mjuzikla. Ovo je prilika obožavateljima pokazati što mi radimo'', govori Mia Segolsson, generalna managerica Polar Musica.

ABBA-ine pjesme puštaju se na svakom dobrom partyju, a hitovi poput Dancing Queen, Mamma Mia i SOS svevremenski su. Okrugla obljetnica otkad su pobijedili dodatno je pojačala potpunu euforiju oko ovogodišnjeg Eurosonga u Švedskoj.

''Počelo je s Waterlooom. A onda postoji mnogo natjecatelja na Eurosongu koji vole ABBA-u. Dakle, oni su tu cijelo vrijeme i samo postaju sve veći i veći. Mislim da je ovo vesela glazba koja ujedinjuje sve. A ima toliko obožavatelja i mnogi od njih će biti ovdje u Malmöu, zato smo sada ovdje, da proslavimo 50. obljetnicu'', dodala je Mia Segolsson.

A Eurosong je baš na nju stigao u Švedsku pa sve zanima hoće li na natjecanju biti i iznenađenja vezana uz ABBA-u.

ABBA u mnogima budi sjećanja, što na mladost, što na posebne trenutke u njihovim životima. S ABBA-om se zabavlja, zaljubljuje i odrasta.

''Rođen sam 1969. godine. Znači, kad sam bio dijete, ABBA je bila jako prisutna na radiju, kupovao sam sve ploče i držao plakate na zidu. I u mojoj generaciji također je bilo vrlo uobičajeno da vas ljudi pitaju što više volite - Beatlese ili (Rolling) Stonese? A moj odgovor je uvijek bio ABBA. Znate, to je glazba uz koju sam odrastao'', govori obožavatelj Marco Schreuder. 

Ovaj muzej inače se nalazi u Stockholmu, a iznimno je zbog Eurosonga prebačen i u Malme. Ako ćete ovih dana do Švedske, znate kamo morate navratiti.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Severinine štikle Severina - 14 Severina - 13 Severina - 8 +26 Severina - 9 Celebrity Svi su gledali u Severinina stopala, bit će vam jasno zašto kad vidite fotografije: "Nisam mogla doći u samo jednima...''

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Diora i Jasmina Modrić Luka Modrić s ocem Stipom i sestrama Luka i Jasmina Modrić Jasmina Plecić - 2 +25 Jasmina Plecić - 3 Celebrity Sestre Luke Modrića nemamo često priliku vidjeti, a sada je osvanula njihova zajednička fotografija!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene