Poznati udaraljkaši

Zvijezde večeri su Matej Meštrović i Sudar Percussion ansambl!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Povodom premijere njihovog novod CD-a, pogledajte 30 minutni film Arsena Oremovića.

Matej Meštrović, jedan od najutjecajnijih aktivnih skladatelja klasične glazbe koji je sa Sudar Percussion ansamblom kojeg tvore neki od najboljih udaraljkaša regije stvorio gotovo nepoznat glazbeni pravac.

Pogledaj i ovo showbuzz A mnogi se slažu... Autor Albinine pjesme oglasio se nakon ispadanja s Eurosonga: "Siguran sam da smo zaslužili proći u finale!"

Stanton Warriorsi popunjavaju program Bačvice Beach festivala

'Vibraphone, Darabuka, Marimbaphone, Glockenspiel, Xylophone, Tubular Bells, Percussion, Tambura… u rukama navedenih članova Sudara, sudarili su se sa Meštrovićem koji je na ovom albumu spojio nespojivo. Fuzija svih mogućih glazbenih žanrova, objedinjenih u nevjerojatno pitku cjelinu.

Cjelinu u kojoj se može prepoznati skladateljski genij legendarnih skladatelja klasične glazbe kroz povijest ali uz neskriveni utjecaj punka, break beata i popularne glazbe bez koje je soundtrack današnjeg života nezamisliv. Taj glazbeni cirkus, skladateljski megalopolis, nudi jedan potpuno novi glazbeni doživljaj koji će vas istodobno uzbuditi i opustiti, no prije svega odvesti na neizvjesno ali nezaboravno putovanje', rekao je Dubravko Jagatić

Puno truda uloženo je u taj CD od trenutka kada je Matej skladao ta djela, do trenutka kada je producent Branimir Mihaljević natjerao 'dvorac da svira' snimajući prirodne jeke dvorca pa sve do samog finiša CD-a Franka Arkwrighta u legendarnom londonskom Abbey Road studiju.

Večeras imate priliku premijerno pogledati 30 minutni film Arsena Oremovića u kojem je dokumentirao cijeli proces nastajanja CD-a od prvog trenutka unosa Yamahinog koncertnog klavira sve do završnog koncerta, paralelno pričajući jedinstvenu i zanimljivu životnu priču vlasnice dvorca. Nakon filma Sudar Percussion i Matej Meštrović live izvedbom počastit će vas nekim od svojih glazbenih jela sa novog CD-a 'Eat Suite' da i sami posvjedočite koliko energije njihova izvedba ima, a na samom kraju zajedno ćemo proslaviti 'rođenje' njihovog prvijenca koji istoga dana izlazi u izdanju Karpo Media za cijeli svijet

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene