fresh island

Tour de Žur: Ekskluzivni intervju s Redmanom!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Dok su jutros krenule prve akrobacije na Pannonianu - festivalu glazbe i ekstremnog sporta, podsjetimo se najvećeg hip hop festivala na ovim prostorima ekskluzivnim intervjuom Redmana

Dame gospodo, lijepi ljudi iz Hrvatske, i svi koji ste došli na odmor u Hrvatsku… Jedino je ispravno da vas Redman and Method Man odvedu natrag u 1992. godinu. Hajdemo, podignimo ruke u zrak!' - tim je riječima Redman iz dvojca Method Man & Redman povezanog s hip hop legendama Wu Tang Clanom predstavio na početku nastupa na ovogodišnjem Fresh Island festivalu u Novalji.

Pogledaj i ovo ZagrebDox zanimljiv sadržaj Svečano je otvoren jubilarni 20. ZagrebDox: Za festivalsku nagradu Veliki pečat ukupno se natječe 40 filmova

Tour de Žur: Phat Phillie - organizator Fresh Islanda

Obzirom da su žarili i palili devedesetih, intervju smo počeli tim pitanjima – razgovor o spoju devedesetih i aktualne scene te kako to utječe na njih.

'Red & Meth, proučavamo nove medije i kako mediji mogu raditi za nas, koristimo to kao alat, moramo se prilagoditi jer smo mi ipak iz 90-ih. Ne bojimo se naučiti od ove nove škole, tako da učim… Ono što učim je i da moramo stalno imati novi sadržaj, ne možete čekati, na primjer, da svako 2-3 godine izdate album. Uskoro nam izlazi drugi dio filma How High i album na kojem radimo Black Out 3. Meth ima i solo album na kojem radi - Crystal Meth. I ja ove godine radim na novom albumu. Tako da imamo mnogo projekata, i najbolje od svega… Kako se zoveš? ''Slavica''. Slavica, najbolja stvar je da su Red and Meth prvi put ove godine nezavisni tako da učimo o svim novim medijima, brandu, povezivanju…''Povezati se s obožavateljima…'' Upravo tako.'

'Mi volimo inozemstvo, iskreno. To je riječ koju bih upotrijebio u ovoj situaciji. Puno je onih koji dolaze ovamo pokupiti lovu. Bilo da je riječ o Hrvatskoj, Švicarskoj, Londonu, Parizu i kažu 'Idem zaraditi neke eure i otići'. Ne, mi dolazimo ovdje zato što cijenimo kulturu, cijenimo energiju koju sve internacionalne „vode“ imaju. Ne samo Hrvatska, već sve. Ima taj zadnji preostali element hip hop kulture. SAD je gotov'

Zašto? Sve je zbog novca?

- Vidite to i vi? Ne moram vam reći, vidite da je to sve business, sve je zbog novca. Kultura hip hopa je nestala. Nisam nikad pričao protiv hip hopa, zato što još uvijek pruža poslove za moju „braću“ u SAD-u koji tako privređuju za obitelj. Tako da palac gore za sve mlade u SAD-u i sve umjetnike, ali ću vam reći, za sve umjetnike koji nisu bili 'preko bare' još, ako odete 'preko bare', nemojte misliti da ćete biti lako. Jedna stvar koju znam o dolascima 'preko bare' kada je riječ o nastupu, ako ne napravite show, ako ne date energiju, ako samo pomičete usne tijekom cijelog nastupa, oni će o tome govoriti i izvrijeđati vas.

Zanimljiv nam je početak karijere pa smo pitali i što je radio prije.

- Prije nego sam se počeo profesionalno baviti glazbom, radio sam u prodavaonici cipela. Jednom je ušla jedna gospođa s velikom, ma najvećom stražnjicom i s najljepšim stopalima koje sam ikad vidio, a bilo mi je šesnaest godina. Rekao sam 'O moj Bože, nisam nikad vidio ovakva stopala na ženi!' Bilo je tako divno, i od tada volim ženska stopala. Poludim za lijepim ženskim stopalima.

Palac gore za Hrvatsku, volim vas, pokazali ste nam ludu ljubav ovdje, čovječe… Red i Meth, nastavit ćemo biti tu, uvijek ćemo nastupati za vas. Vidjet ćemo se kad dođemo na ljeto, za**** dolazak zimi, ovo je prvi put da sam doista uživao i cijenio grad, ne obožavatelje, nego grad. Vidite li ovo sunce, energiju koju od njega dobijem? Hrvatska, da!

Svakodnevno nas pratite na Dnevnik.hr-u, posebno subotom u INmagazinu Nove TV. Družimo se pod hashtagom #tourdezur, i to na više društvenih mreža: Instagram, Facebook, Twitter. Pratite i reportaže na Muzika.hr.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene