Sretno!

Frajle prvi put u lovu na Euroviziju vatrenom ljubavnom pjesmom: "Prepjevat ćemo je i na svjetske jezike"

The Frajle - 3 The Frajle - 3 promo foto 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju The Frajle - 2 The Frajle - 1 +0 The Frajle - 3 Galerija

Godina puna premijera bit će za popularnu grupu The Frajle upravo ova, koju su započele u Zagrebu trima koncertima.

Članice grupe "The Frajle", Nevena i Jelena Buča i Nataša Mihajlović vrijedno i užurbano rade na novim pjesmama, a prva značajna premijera i izvedba novog singla "Neka, neka" očekuje ih za manje od mjesec dana na Pjesmi za Euroviziju 2023., natjecanju na koje su se talentirane glazbenice prvi put prijavile.

Pogledaj i ovo showbuzz Ali obukla vjenčanicu NIŠTA OD SVADBE Demantirala odlazak pred oltar

Njihova je pjesma izabrana između 32 koje se bore za predstavljanje Srbije na Euroviziji, a Frajle nastupaju u drugoj polufinalnoj večeri 2. ožujka.

"Neka, neka" je nastala spontano, stvorile smo ljubavnu priču koja odiše vatrom i energijom, koju i same prenosimo kroz nastupe i naše skladbe. Pjesma je putovanje u tri minute.

Ima brži ritam, no našu skladbu posebno izdvaja i čini jedinstvenom to da su je odsvirali glazbenici iz cijele Europe - Grčke, Francuske, Španjolske i Srbije, jednoglasne su Frajle koje su pjesmu snimile još početkom prošle godine u suradnji s međunarodnim bendom Barcelona Gipsy balKan Orchestra.

Autorice pjesme su Nevena Buča i Nataše Mihajlović, a Ivan Kovačević napravio je aranžman.

S obzirom na to da prvi put kreću u lov na eurovizijsku pozornicu, ove godine u Liverpoolu, što je njihove obožavateljice i obožavatelje ugodno iznenadilo, ovaj ženski trio priprema nastup na kakav njihova publika nije naviknula.

"Uvijek smo spremne za promjene koje donose još pozitivne energije između publike i nas, tako će biti i na ovom natjecanju. Želimo se predstaviti na najbolji način, da svi čuju naš prepoznatljiv ton, ali i nešto novo. Cilj je da plasiramo nešto što nalazi put do srca slušatelja i ostaje, nešto što će trajati", kažu djevojke iz grupe koje s ponosom najavljuju gdje će i kada u Hrvatskoj premijerno izvesti svoju novu glazbenu uspješnicu - godinu dana nakon rasprodanog koncerta u Osijeku, Frajle se vraćaju na grad na Dravi 18. ožujka u Dvoranu Zrinjevac.

The Frajle su u proteklih 14 godina nastupale diljem svijeta, na raznim velikim nastupima pjevale su na čak sedam jezika, a nakon natjecanja Pjesma za Euroviziju, singl “Neka, neka”, kako bi se dočarala kultura zemlje iz koje dolaze, biti prevedena i prepjevana na nekoliko svjetskih jezika.
 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene