Svaka čast

Njihov spot proglašen najboljim!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

U Splitu ove subote, 31.5., održao se prvi hrvatski festival glazbenih spotova, Spot Festival, a pobjedili su momci iz regije.

U Splitu ove subote, 31.5., održao se prvi hrvatski festival glazbenih spotova, Spot Festival, gdje je glavnu nagradu odnio redatelj Toni Huml, u suradnji s ilustratorom Filipom Andronikom, za video spot „Kažu“, Dubioze kolektiva.

Pogledaj i ovo showbuzz Novi spot Dubioza Kolektiv u animiranoj priči - pogledajte!

Publika Dubiozu Kolektiv u Revelinu dočekala i ispratila vriscima i burnim pljeskom

Među 30 finalista najboljih spotova iz regije, ostvarenih u razdoblju od 1.1.2013. do danas, a koje je odabrao stručni žiri, spot „Kažu“ ipak je dobio najbolje ocjene: “kroz montažne je postupke, režiju i pristup vizualu stvorio ritmički, idejno i komplementarno djelo koje komplementira glazbu te nedvojbeno daje i svoj autorski pečat gradeći izvrstan vizualni kontekst pjesme“.
 

Pobjednički video spot do sada je skupio nevjerojatnih 6 milijuna pogleda na stranicama Youtubea, a pogledati ga, ako još niste, možete na linku:


Ovo je samo posljednje u nizu priznanja i velikih postignuća nakon izlaska albuma.

Sada već svima poznat bosansko-hercegovački bend Dubioza Kolektiv, prije nešto više od godinu dana, objavio je svoj 6. studijski album pod simboličnim nazivom 'Apsurdistan'. Imaginarna država upakirana u zanimljiv glazbeni materijal, u posljednjih godinu dana, bez sumnje je doživjela turbulentno putovanje. Ali ono pozitivno.

Nenajavljenom svirkom u Bogovićevoj ulici, 18.4.2013., Dubioza kolektiv najavila je izlazak albuma „Apsurdistan“ i tako, odmah u startu, osvojila stotine slučajnih, ali vidno znatiželjnih prolaznika. Već tada se probudio iznimno veliki interes od strane medija, a broj poklonika njihove prepoznatljive reggae, ska, dub i rock mješavine, od tad ne prestaje rasti. Album, za kojeg je od trenutka izlaska ponuđen besplatan download na stranici dubioza.org, do danas je privukao preko 200.000 novih fanova na službenoj FB stranici, preko 10 milijuna pogleda svih 10 pjesama na stranicama Youtubea, ali im osigurao i nebrojeno mnogo svirki diljem regije i Europe.

„Apsurdistan“ nisu prihvatile samo horde novih fanova, album je popraćen i u raznovrsnim medijskim formatima. Brojna televizijska i radijska gostovanja, uključujući i onaj kod Aleksandra Stankovića u „Nedjeljom u 2“, gostovanje koje je dobilo najveću ocjenu publike do dan danas, pa sve do koncertnog nastupa na najslušanijoj zagrebačkoj radijskoj postaji, Anteni. Sve ovo bila je samo uvertira za prvi veliki koncert Dubioze Kolektiv na ovim prostorima – onaj 26.10.2013. u velikoj Dvorani zagrebačkog Doma Sportova.

Tjedan dana unaprijed rasprodani koncert glasno i jasno je proslavio album „Apsurdistan“, a o njemu se i mjesecima nakon pričalo. Projekt 'Dubioza kolektiv: Apsurdistan' priznanje je dobilo i od Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) nominacijom za najbolji projekt malih i srednjih tvrtka u Hrvatskoj u 2013. godini. Sve ove zaredane uspjehe zaokružile su dvije Porin nominacije; ona za najbolji inozemni album izvan klasične i jazz glazbe, te singl „Kažu“ za najbolju inozemnu pjesmu.

Samim izlaskom Apsurdistana, njegovih 7 stvarnih stanovnika, odnosno članovi Dubioze Kolektiv, simbolično su proglasili i Međunarodni dan borbe protiv gluposti. Nakon uistinu uspješne borbe u proteklih godinu dana, nadamo se da ćemo se zajedničkim snagama i dalje boriti.

Dubiozi Kolektiv čestitamo na uspjehu kojeg su zaslužili i svim pobjedama koje tek slijede!

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene