promocije albuma

Prvi JazzHR koncert 16. ožujka ove godine u Tvornicu kulture dovodi Sandru Halužan i Ivana Bonačića

Ivan Bonačić Ivan Bonačić Foto: PR

Sandra Halužan predstavit će izdanje "Vu plavem", dok će Ivan Bonačić odsvirati album "Dream Aviary".

JazzHR sezona zbog pandemije koronavirusa počinje nešto kasnije od planiranog, a prvi koncert održat će se 16. ožujka te će pred publiku donijeti čak dvije koncertne promocije albuma! Sandra Halužan predstavit će izdanje "Vu plavem", dok će Ivan Bonačić odsvirati album "Dream Aviary".

Pogledaj i ovo Rage Against The Machine fanovi jedva dočekali Jedan od najvažnijih bendova svih vremena stiže pred zagrebačku publiku u rujnu ove godine!

Sandra Halužan hrvatska je multi-instrumentalistica, vokalistica, vokalna pedagoginja, aranžerka i skladateljica koja potječe iz glazbene obitelji. Klasičnu glazbenu naobrazbu stekla je u školama „Vatroslav Lisinski“ (teorija glazbe i klarinet) i „Blagoje Bersa“ (solo pjevanje). Od 2017. godine bavi se improvizacijom i pohađa seminare jazz glazbe kod međunarodno priznatih glazbenika. Od 2018. godine podučava individualno suvremeno, jazz i zborno pjevanje u Glazbenoj školi “Ladislav Račić” (Rock akademija) u Zagrebu. Prije dvije godine, Halužan okuplja kvartet u sastavu Joe Kaplowitz (klavir), Bojan Skočilić (kontrabas) i Antun Profeta (bubnjevi), a sama pjeva te svira saksofon, klarinet i indijansku flautu. U tom sastavu komponira i izvodi jazz aranžmane autohtonih zagorskih skladbi, te autorskih skladbi na autohtonom zagorskom jeziku. Album “Vu plavem” (Geenger Records, 2022) broji 9 autohtonih zagorskih skladbi iz davnih 1900-ih i kasnijih godina, koje je Sandra aranžirala u novom jazz/blues stilu, te autorska skladba ”Iščem”. Pjesme govore o čovjeku iz Zagorja, načinu življenja na zagorskim bregima prije više od sto godina, o mukama težaka, preživljavanju rata, odlascima i ponovnim vraćanjima svojim korijenima i precima, univerzalnoj ljubavi, te vječnoj potrazi za suštinom bivanja.

Ivan Bonačić je saksofonist, flautist i skladatelj rođen u Dubrovniku 1988. godine. Glazbeno obrazovanje (klarinet i saksofon) počinje u glazbenoj školi “Luka Sorkočević”. Nakon završene srednje škole upisao je akademiju i 2014. godine diplomirao na jazz odsjeku Sveučilišta za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu u klasi Prof. Karlheinza Miklina. Bonačić je svoj kvartet osnovao još u studentskim danima, a trenutačno ga uz njega čine Viktor Lipić (orgulje), Filip Pavić (gitara) i Borko Rupena (bubnjevi). Nakon albuma prvijenca „Kraken“ (Geenger Records, 2017), predstavlja svoj drugi autorski album - „Dream Aviary“ (2022), koji je dobio naziv po ograđenom prostoru „aviary“ (hrv. volarij), u kojem se nalaze različite ptice koje mogu slobodno letjeti, ali samo u granicama tog prostora i riječi „dream“ (hrv. san). Tako je nastao imaginarni prostor u kojem se naši životi ne prestaju događati zato što svijet prolazi kroz turbulencije, prostor koji ima svatko i u kojemu njegovi snovi mogu slobodno letjeti i stvarati nove vizije budućnosti koja nas čeka. Na albumu se mogu čuti utjecaji raznih tema, promišljanja i iskustava života - od starih majstora i uzora poput Joea Hendersona, preko ljeta, Brazila i migracije lastavica u naše krajeve, pa do dubrovačkog Lapada i oblaka koji ga nadvisuju.

Ulaznice za koncert Sandre Halužan i Ivana Bonačića moći ćete nabaviti u sustavu Entrio po cijeni od 70 kuna od 1. ožujka. Koncert će se održati u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama. Ulaz za publiku će biti moguć isključivo uz predočenje Covid potvrde, tj. preboljenju, cijepljenju ili važećem testu. Testiranja na ulazu neće biti kako se ne bi stvarale gužve, što znači da svi koji se testiraju moraju sami to napraviti negdje drugdje. Organizatori mole posjetitelje da u koncertni prostor dođu na vrijeme kako bi se izbjegle gužve. Ulaz se otvara u 19 sati, dok će koncert početi u 19:30 sati.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Orlando Bloom i Katy Perry (Foto: Getty Images) Katy Perry i Orlando Bloom (Foto: Getty Images) Katy Perry i Orlando Bloom (Foto: Getty Images) +0 Katy Perry i Orlando Bloom (Foto: AFP) Celebrity U uskoj, kožnoj kombinaciji sve je oborila s nogu: Izgleda ljepše i mlađe nego na početku karijere!

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Vladimir Putin (Foto: AFP) Zanimljivosti Značajna promjena u izgledu Vladimira Putina tijekom godina o kojoj se pričalo pored njegovog privatnog života

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene