Premijera pjesme

Mladi glazbenik Sandro predstavlja novi singl „Izgubljen sjaj"!

Sandro Lučić (Foto: Zlatko Gotovac) Sandro Lučić (Foto: Zlatko Gotovac) Foto: Zlatko Gotovac

Sandro Lučić predstavlja solo singl ''Izgubljen sjaj''.

Talentirani glazbenik iz Pule Sandro Lučić još od malih nogu pokazuje interes za glazbu te je svoj prvi nastup imao sa samo četiri godine svirajući violinu na obljetnici Mozartove smrti u Istarskom narodnom kazalištu.

Pogledaj i ovo Klapa Sv. Juraj (Foto: PR) Premijera pjesme Klapa Sveti Juraj predstavlja spot za novu pjesmu ''Dalmacijo, dušo moja''

Pohađao je glazbeni vrtić i od najranije dobi se moglo naslutiti kolika je njegova ljubav prema glazbi, pogotovo prema pjevanju.

Nakon što je sa skupinom prijatelja osnovao Mješovitu vokalnu skupinu Nešpula, s kojom je nastupao po raznim događanjima i na raznim mjestima, ovaj istinski zaljubljenik u glazbu napokon je odlučio zaploviti solo vodama te se predstaviti singlom „Izgubljen sjaj.“ Jedna od osoba čija su ga razmišljanja potaknula na taj korak je i Marijan Jelenić iz grupe Nola uz čije pjesme je odrastao, a koji je radio na aranžmanu pjesme uz Sandra i Klaudiju Racan Ukošić. O svom glazbenom idolu Sandro je rekao: "U studiju mi je najveća podrška upravo Marijan koji uvelike sudjeluje u stvaranju pjesama te mi zaista pomaže svojim korisnim savjetima."

Pjesma je nastala u suradnji sa Sandrovom prijateljicom iz djetinjstva Sanjom Brnobić, koja mu je poslala tekst koji je inspiriran jednim stvarnim događajem. „Tekst je ljubavnog karaktera protkan dozom tuge zbog rastanka. Rastanak je uvijek pun emocija, propitkivanja, retrospektive, samopromišljanja tako i u „Izgubljenom sjaju“ pitanja o rastanku ostaju goruća i pomalo nejasna. Je li stvarno došlo do rastanka nije određeno, već ostavlja slušatelju na volju da sam odluči. No, s obzirom na poletne glazbene note, pjesma u cijelosti zvuči toplo i nježno, te ostavlja prostora za nadu i ponovni susret“ kazala je autorica teksta.

Sandro je pisao glazbu za pjesmu iako je sumnjao da će moći uglazbiti tuđe stihove i iskreno ih otpjevati u ovoj veseloj pjesmi, tužne tematike mu je to pošlo za rukom: „Svako od nas se u životu suočio sa situacijom kada je najteže bilo okrenuti se i otići. Iako se na različite načine nosimo s rastancima koji su ponekad zbilja bolni, jako je važno sačuvati dio sebe – tu iskru koja titra...taj sjaj, ma koliko god on tada bio izgubljen. I upravo zato je pjesma ritmična, a melodija vedra i pjevna. Daje nadu u bolje sutra...jer srce i dalje kuca. Samo zato što je jedan dio života završio, ne znači da je kraj“ komentirao je Sandro.

Na spotu je radio Paolo Gentilini, mladi redatelj koji je svojom filmskom vizijom dao pjesmi novo ruho i maksimalno je obogatio. Cijeloj priči je dao poseban, bajkovit i pomalo mračan izgled, ali istovremeno je njegova pozitivna vizija pjesme potpuno došla do izražaja u spotu gdje na sebi svojstven način prikazuje taj „sjaj“ kojeg svi nosimo u sebi.

Mladi glazbenik se trudio vjerno dočarati snažnu emociju pjesme te je cijelu pjesmu otpjevao nježno, a refren pjesme je otpjevao u falsetu upravo kako bi naglasio dramatiku pjesme, ranjivost i tugu, ali za kraj ipak poručuje: „Vedra i pjevna melodija daje nadu, jer je vrlo važno u cijeloj priči sačuvati dio sebe. Stati na trenutak, duboko udahnuti i nastaviti hrabro dalje. Prihvatiti, ali pustiti kraj kako bi mogli dočekati i zagrliti novi početak“.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene