prvo gostovanje

Spektakl s Broadwaya u Hrvatskoj! "Mačke" oduševile Zagrepčane

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sinoć se u zagrebačkoj Areni po prvi puta u Hrvatskoj predstavio slavni mjuzikl "Mačke".

Slavni mjuzikl "Mačke", originalnog naziva "Cats", sinoć se premijerno prikazao hrvatskoj publici. Mjuzikl Andrewa Lloyda Webbera u originalnoj produkciji s londonskog West Enda predstavio se zagrebačkoj publici po prvi puta u dvorani Arena Zagreb.

Pogledaj i ovo showbuzz Stingov neuspjeh Nije pomoglo ni slavno ime - Propao nakon 3 mjeseca!

Inače, "Mačke" su jedan od najdugovječnijih mjuzikala koji je igrao na West Endu i Broadwayu. Svoju premijeru mjuzikl je imao u New London Theatreu 1981. gdje je igrao rekordnih 21 godinu i skoro 9000 izvedbi.

Produkcija je osvojila Olivier nagradu i Evening Standard nagradu za najbolji mjuzikl. Broadwayska produkcija je 1983. osvojila čak sedam Tony nagrada i igrala je punih 18 godina.

Nakon svjetske premijere, mjuzikl „Mačke“ je predstavljen u više od 30 zemalja, preveden na više od 10 jezika i pogledalo ga je više od 50 miljuna ljudi diljem svijeta. Obje originalne produkcije, londonska i broadwayska osvojile su Grammy. Nezaobilaznu pjesmu "Memory" otpjevalo je preko 150 glazbenika, od Barbre Streisand i Johnnyja Mathisa do Liberacea i Barryja Manilowa. Mjuzikl je dio turneje 2016./2017. u organizaciji produkcijske kuće The Really Useful Theatre Andrewa Lloyda Webbera.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene