Nagrade istaknutim pojedincima

Nagrada Miroslavu Rusu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Hrvatsko društvo skladatelja nagradilo je jednog od najpoznatijih hrvatskih kantautora, pjesnika, skladatelja i glazbenog producenta, Miroslava Rusa, godišnjom nagradom 'Adalbert Marković' za sustavnu afirmaciju hrvatskog stvaralaštva u svojstvu glavnog glazbenog urednika.

Godišnje nagrade brojnim istaknutim pojedincima, dodijeljene su sinoć na središnjoj proslavi 70. obljetnice Hrvatskog društva skladatelja, održanoj u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. - 'I kada nešto dobijem i kada mi nešto oduzmu uvijek razmislim o poruci koja se u tom krije. U ovoj nagradi osjećam da sam stekao povjerenje mojih kolega u poslu koji obavljam i ono što je najvažnije želju da i sami urade sve što mogu za našu stvar, prije svega afirmaciju hrvatske glazbe i to je ono što me raduje i što čini ovu nagradu posebnom.
Naravno, svjestan sam što znači ući u niz dobitnika, među kojima je, koliko se sjećam i prošlogodišnji dobitnik Hrvoje Hegedušić, za mene je to velika čast i obaveza.', istaknuo je ovom prigodom Miroslav Rus.

Pogledaj i ovo Dražen Siriščević (FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL) Kakav show Ovakvog ga još niste vidjeli: Ravnatelj Lisinskog vrhunsku karnevalsku zabavu najavio odjeven kao plesačica sambe

Godišnje nagrade, Hrvatsko društvo skladatelja, pored Miroslava Rusa, dodijelilo je i pijanistu Goranu Filipecu, doktorici Vjeri Katalinić, kantautorici i etnomuzikologinji Lidiji Bajuk, frontmenu Psihomodo Popa Davoru Gobcu, kao i Anti Knešaureku te Borni Šercar.
Čestitamo svim nagrađenima.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene