Nešto novo

Sloboda je povezala Lanu S. i Matiju Dedića, ali u cijelu priču uključila i Ivanu Radovniković!

Lana S. Lana S. Screenshot/Youtube 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Lana S. Galerija

Nova pjesma ”Sloboda” povezala je Lanu. S i jazz pianistu, Matiju Dedića. Pjesmu koju u potpunosti potpisuje izvođačica, kantautorica i multi-instrumentalistica, Lana Škrgatić iz temelja nam predstavlja neku drugu, do sada neviđenu Lanu.

Iako i dalje vjerna svom zvuku i autentičnosti svojih tekstova u pjesmama, ovo je na neki način ipak neka druga Lana, ona ogoljena, jednostavna i ona kakva je kad nije na sceni.

U pisanju ove pjesme u pitanju je bila osobno proživljena tragedija koja je iz Lane izvukla njenu iskrenu emociju.

"Pjesma je nastala nakon saznanja da će moj život morati imati drugačije perspektive nego što sam zamislila. Pjesma koja me oslobađa i kroz koju tražim novi početak, a izlaze sam do sada uvijek nalazila u svojim pjesmama koje sam pisala iz srca i neke svoje nutrine. Kada poslušate pjesmu, sigurna sam da će se svatko prepoznati u njoj iz nekog svog kuta. Pjesma ima tu težinu i smatram je svojevrsnom ženskom pričom i zato izlazi uoći Dana žena", rekla je Lana svoje viđenje pjesme te dodala – "I sam spot je ogoljen, sama sam u spotu. Pjesma je podrška svim ženama kojima je potrebno pronači nove perspektive, nakon određene boli, tuge ili gubitka, puna nježnosti i nade. Za video spot, uz snimljene kadrove, koriste se i alati za generiranje videa i slika, pomoću umjetne inteligencije, kako bi se kreirao maštoviti svijet koji nas uvodi u snove, te dočarala energija novih perspektiva."

U ovoj pjesmi vedru notu na klaviru dao je najbolji od najboljih, Matija Dedić, koji prati Laninu karijeru od samih početaka i nekako je uvijek tiha podrška iz sjene.

Međutim, sada je odlučio zakoračiti i dati svoj potpis na klaviru ove divne pjesme te zajedno s Laninim suradnicima Ivanom Pužom i Markom Gaćinom koji uz Lanu potpisuju i aranžman, pjesmi dati onaj potpuni, zaokruženi sjaj.

Zanimljiva je i činjenica kako je pjesma ”Sloboda”, Lanu povezala s Matijom Dedićem, ali i Ivanom Radovniković koja je bila zadužena za ideju i cijelo snimanje pripadajućeg video spota.

Lana. S osim predstvaljanja ove pjesme, trenutno zavržava i svoj drugi studijski album koji će biti objavljen tijekom lipnja.
 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene