Provod zagarantiran!

Rambo Amadeus, XYQuartet i Joscho Stephan Trio headlineri su 32. JazzTimeRijeka Festivala

JazzTimeRijeka - 3 JazzTimeRijeka - 3 promo foto 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju JazzTimeRijeka - 1 JazzTimeRijeka - 2 +0 JazzTimeRijeka - 3 Galerija

Međunarodni jazz festival JazzTimeRijeka predstavio je headlinere svog 32. izdanja. Na premijerni nastup na festivalu stiže nam svjetski mega car Rambo Amadeus, a tu su i predvodnici nove talijanske jazz scene XYQuartet, te njemački gypsy swing gitarista Joscho Stephan sa svojim triom.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju njegovanja jazz izričaja, JazzTimeRijeka festival i ove će godine, 32. put za redom, otvoriti svoja vrata na radost svih ljubitelja vrhunske glazbe i predstaviti u svom programu glazbenike koje povezuje ljubav prema jazzu i “gradu koji teče”. Programi, dnevni i večernji, održavat će se na Trsatskoj Gradini.

Pogledaj i ovo PR ACCAC Culture 2.0 Festival Hrvatski umjetnici na ACCAC Culture 2.0 festivalu u Finskoj

Povodom nastupa, u četvrtak 25.svibnja, Rambo Amadeus poručuje:

Prateći razvoj AI, sudarajući se sa nadmoćnom memorijom, trenutnim baratanjem i kombinovanjem svih podataka koje je čovječanstvo kroz cjelokupan razvoj civilizacije otkrilo ustanovilo i prikupilo do sada, Homo Sapiens se našao pred ozbiljno dilemom - kako i šta da kreira, kako da pronadje kreativni prostor u kom AI neće biti dominantan. Rambo Amadeus svjesno bježi u nesavršenost, nelogičnost, improvizaciju lišenu logike i zakona solfeđa, intuitivno tako pronalazeći svoj prostor u kom vještačka inteligencijja ostaje inferiorna.

Upravo zbog toga sa svojim kolegama ću nastupiti na vašem festivalu kao "Tribute samom sebi" stvarajući tako mogućnost da nekažnjeno tumačim svoje djelo pristupajući mu upravo onim metodama koje su još uvijek daleko van domašaja sve moćnijeg AI-a.
Srdačno,
Rambo Amadeus

Rambo Amadeus će na 32.JazzTimeRijeka festivalu nastupiti sa svojim triom u sastavu Saša Ranković - bubnjevi, Vojno Dizdar - klavijature i Antonije Pušić - gitara, glas.

Petak 26.svibnja rezerviran je za predstavnike novog talijanskog jazza, XYQuartet.

XYQuartet osnovan je 2011. godine i od tada su objavili četiri albuma, nastupili na brojnim koncertima i vodećim talijanskim jazz festivalima.
U nastupima, koji naglašavaju stalnu ravnotežu između improvizacije I kompozicije, možemo čuti različite utjecaje, od suvremenog jazza do minimalizma, elektronike i prog utjecaja. Sve ti elementi stapaju se u osebujni i jedinstveni zvuk XYQuarteta kojime grade svoju priču na međunarodnoj glazbenoj jazz sceni.

XYQuartet su Nicola Fazzini - alto sax, Alessandro Fedrigo - bass guitar, Saverio Tasca - vibes i Luca Colussi - drums.

U subotu 27.svibnja njemački gitaristički virtuoz Joscho Stephan sa svojim gypsy swing triom. Joscho Stephan jedan je od onih glazbenika koji svojim instrumentom oblikuju moderni gypsy swing.

Svojim autentičnim tonom, harmonijskom finoćom i osjećajem za ritam, uz tehniku sviranja koja oduzima dah, Stephan je zaslužio svoj status na međunarodnoj gitarističkoj sceni. Uz interpretacije poznatih klasika žanra, Joscho Stephan se iz mnoštva izdvaja kombiniranjem gypsy swinga sa latino glazbom, klasikom, pa čak i rockom.

Kao i svake godine organizatori festivala pripremaju i dnevne programe, kroz koje će se na Trsatskoj Gradini predstaviti riječka jazz scena. Program dnevnih koncerata biti će objavljen uskoro.

Ulaznice za koncerte 32.JazzTimeRijeka festivala potražite na mojekarte.hr.



 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene