Od 24.-27. travnja u Rovinju

Festival etnografskih dokumentaraca otvara 'Drug Ferlin'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Od 24.-27. travnja u rovinjskom Multimedijalnom centru održava se međunarodni festival etnografskih dokumentaraca, a otvara ga film 'Drug Ferlin' o nesvakidašnjem vodnjanskom umirovljeniku.

5. ETNOFILm festival u organizaciji Etnografskog muzeja Istre počinje 24.travnja te u rovinjskom Multimedijalnom centru predstavlja 24 filma domaće i svjetske etnografske dokumentarne produkcije s ciljem otvaranja dijaloga među kulturama.

Pogledaj i ovo showbuzz izbila velika svađa Film o kraljevskoj obitelji koji je Elizabeta II. zabranila prije 50 godina osvanuo na internetu, evo što sve prikazuje

U goste na ETNOFILm dolazi i Festival eksperimentalnog filma 25 FPS, a u popratnom programu očekuje vas predavanje o povijesti i suvremenosti vizualne antropologije u Rusiji, izložba fotografija Etiopljanki, radionica hipermedije te glazbeni program. Sve projekcije su besplatne.

>> 5. ETNOFILm festival donosi nove etno dokumentarce

Festival se otvara 24. travnja u 13 sati izložbom „Fotografija između etnografije i egzotizacije“ koja će se u sklopu festivala moći pogledati u Centru za vizualne umjetnosti „Batana“. Predstavlja se izbor fotografija iz fundusa Etnografskog muzeja Istre koje datiraju s kraja 19. ili početka 20. stoljeća, a moguće je da su nastale za vrijeme talijanske okupacije Etiopije. Izložba otvara pitanja erotizacije ženskog tijela nekada i danas, ali i egzotizacije „drugih“.

Svečano otvaranje filmskog dijela festivala je u 19 sati u rovinjskom Multimedijalnom centru, nakon čega će se u 19.30 prikazati prvi film iz konkurencije „Drug Ferlin“ autora Elvisa Lenića.

Portret je to nesvakidašnjeg vodnjanskog umirovljenika kojeg kamera prati u njegovoj vrlo aktivnoj svakodnevnici ističući njegove generacijske, zavičajne i osobne posebnosti. Slijedi portugalski film „Vrhovi Minha“ koji prikazuje gorske krajobraze i „Krasotica večeri“, film koji opisuje pokladne običaje u srcu Slavonije.

U tijeku je i radionica vizualne antropologije iz popratnog programa koja je ove godine posvećena hipermediji, a vodi ju pionir na polju hipermedije i interaktivnih etnografskih filmova, profesor Peter Biella sa Sveučilista u San Franciscu.

Probjednici će se znati na zatvaranju festivala 27. travnja, kada će najbolji biti nagrađeni radom Nike Laginje, studentice riječke Akademije primijenjenih umjetnosti.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene