„Nominees‘ Exhibition“

Proglašenje pobjednika ESSL Art Award CEE u MSU

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nagrada ESSL ART AWARD CEE je namijenjena mladim umjetnicima, koji se nalaze na početku karijere u Bugarskoj, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Češkoj, Turskoj i Mađarskoj. Otvorenje i proglašenje dobitnika je utorak, 12. 5. 2015. u 19 sati u MSU-u.

Nagradu ESSL ART AWARD CEE dodjeljuju: muzej Essl i glavni sponzor Wiener Städtische Versicherungsverein, glavni dioničar grupacije VIENNA INSURANCE GROUP. U svakoj se zemlji održava „Nominees‘ Exhibition“ s deset radova koje odabere međunarodni žiri. Izložba nominiranih bit će otvorena od 11. svibnja 2015. do 31. svibnja 2015. U okviru otvorenja svake izložbe dva umjetnika će primiti nagradu ESSL ART AWARD CEE vrijednu 3.500 EUR te pozivnicu na grupnu izložbu „Diversity of Voices“ u muzeju Essl u Klosterneuburgu kod Beča.

Jednom će umjetniku iz svake zemlje biti uručena pozivnica VIG SPECIAL INVITATION društva Wiener Städtischer Versicherungsverein. Ta je pozivnica istodobno honorar od 1.000 EUR za izradu umjetničkog djela, a obuhvaća i sudjelovanje na grupnoj izložbi u Ringturmu u Beču, u sjedištu grupacije.

Nagrada ESSL ART AWARD CEE održava se u osam zemalja sudionika, u Bugarskoj, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Češkoj, Turskoj i Mađarskoj, gdje se projekt smatra zalogom za budućnost mladih umjetnica i umjetnika. Da je tome tako dokazuje 500 podnesenih prijedloga studenata umjetničkih akademija za ovogodišnju nagradu kao i vrlo aktivna suradnja s više od 40 umjetničkih akademija.

Ove godine iz Hrvatske u konkurenciji su: Igor Ilić, Nina Kamenjarin, Alen Kasumović, Liberta Mišan, Petra Mrša, Ana Mušćet, Marina Paulenka, Neven Petrović, Mario Udženija i Ino Zeljak.

Izložba traje od 12. svibnja do 31. svibnja 2015.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene