Neki novi klinci

Balašević oduševio publiku u prepunoj varaždinskoj Areni

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Najveći regionalni kantautor održao koncert pred prepunom varaždinskom Arenom.

Đorđe Balašević i virtuozi njegovog mnogočlanog orkestra održali su sinoć u rasprodanoj varaždinskoj Areni koncert koji će se prepričavati još dugo. Publika iz svih djelova Hrvatske, ali i iz cijelog svijeta, svih uzrasta, od tinejdžera preko dugogodišnjih fanova do onih koji ga prate od prvog dana, bez pauze je pjevala prateće vokale, često preuzimajući ulogu i glavnog pjevača.

Pogledaj i ovo 25. Jubilarni Špancirfest zagarantiran provod! Otkrijte što se krije u više od 200 glazbenih programa Špancirfesta: "Bit će vrlo živahno, jer zavladat će retro i world music"

Čarobni Božićni koncert Panonskog mornara započeo je “Januarom”, “jedinom zimskom pjesmom koju ima”, kako ju je nazvao.
Vijest o publici pristigloj iz svih djelova Hrvatske očigledno je došla do Đoleta koji je pozdrave prvo uputio Varaždinu i Čakovcu te zatim i brojnim drugim hrvatskim gradovima. Drugu pjesmu po redu, “Miholjsko leto”, poznati kantautor posvetio je svojoj kćeri Jovani koja je nedavno rodila drugo dijete. Novoj unučici djed Đorđe donijet će hrpu plišanih zečeva kojima ga je zasula publika u trenu kad je “dobio malog belog zeca” u jednoj od najznamenitijih pjesama, “Neki novi klinci”.

Balaševićeva kći: 'Bila sam zlostavljana i sramim se toga'

Najveći kantautor ovih prostora nije ništa u Božićnom koncertu prepustio slučaju. Dugački set ispunile su antologijske skladbe poput “Život je more”, “Oprosti mi, Catherine”, “Lakonoga”, “Boža zvani Pub”, “Provincijalka”, “Lepa protina kći”, “Samo da rata ne bude”, proročanska “Putuj, Evropo”, “Svirajte mi Jesen stiže dunjo moja”, “Budimpeštanki sneg”, “Devojka s čardaš nogama”, “Slabo divnim mađarski”, “Mirka”, “Kao rani mraz”… Najvećom produkcijom dosad unešenom u varaždinsku Arenu dominirala je jednostavna, ali izuzetno efektna scenografija uz koju su usklađeno obučeni, vrhunski Balaševićevi svirači donijeli dašak onog starog, nostalgičnog Božića o kojem je Đole pričao na početku koncerta. Njima se, kako je i najavljivano, kao poseban gost pridružio Nikša Bratoš.

Koncept i produkcija cijelog nastupa idejno je djelo njegove, “supruge i majke, a tek onda producentice” Olivere kako ju je predstavio pri izvođenju njezine pjesme. U večeri punoj divnih emocija, u kojoj se Đole u jednom trenu spustio i među publiku da bi osjetio “kako je biti s prave strane”, mogli su se sresti obožavatelji koji su na koncert stigli iz cijele regije, ali i mnogih europskih zemalja te SAD-a, Australije i Alžira, što je vjerojatno jedinstven slučaj za nekog glazbenika iz naših krajeva.

Nakon gotovo četiri sata Đole i njegovi svirači oprostili su se od publike na tradicionalan način – pjesmom “Odlazi circus”, obećavši nove skore susrete i nadamo se brzi povratak u Hrvatsku.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene