Ne propustite

Dino Merlin nastupiti će na Bundekfestu!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dođite na koncert na Bundekfestu u petak, 3. listopada!

Pjesma "Sunce" treći je singl s novog albuma Dina Merlina "Hotel Nacional". Glazbu, tekst i aranžman napravio je sam Merlin, dok su u produkciji pjesme sudjelovali velikani europske i svjetske glazbene scene - Amerikanac Richard Niles (Paul McCartney, Ray Charles, Tina Turner, Cher) i Šveđanin Gunnar Norden (Lisa Ekdahl, Viktoria Tolstoy).

Pogledaj i ovo showbuzz oborio rekord Emotivan Dino Merlin ostvario snove: "Ovo ću pamtiti dok sam živ"

Pjesma je snimana u studijima u Sarajevu, Los Angelesu i Stockholmu, dok je video spot sniman u Rock Clubu Marquee u Sarajevu. Scenarij i režiju potpisuje američki redatelj Patrick Marshall koji je surađivao sa sarajevskom ekipom koju su činili Almir Đikoli (direktor fotografije i kamera), Amel Đikoli (asistent kamermana), te Antonio Toni Ilić iz produkcijske kuće Fabrika (montaža).

Pjesma "Sunce" dobila je svoj video spot nakon pjesama "Ruža" i "Školjka" koje su u prethodnom periodu imale preko šest milijuna pregleda na službenom YouTube kanalu Dina Merlina, dok su drugi video i audio sadržaji s albuma "Hotel Nacional" do sada zabilježili gotovo 15 milijuna pregleda.

Spektakularnim koncertom u prepunom primoštenskom klubu Dino Merlin krenuo je na glazbeni put oko svijeta.

Dino Merlin održat će veliki koncert na zagrebačkom Bundeku, u petak 3. listopada u sklopu manifestacije Bundekfest. Cijena ulaznice je 40 kuna i dostupne su na internetskoj stranici http://www.ulaznice.hr.

"Hotel Nacional", 11. studijski album Dina Merlina, objavljen je 20. lipnja 2014. godine u izdanju Magaze i Croatia Recordsa. U prvome tjednu od objavljivanja, album je bio novi ulaz na prestižnoj Billboard World Albums top listi, i to na visokom osmom mjestu. Dino Merlin ujedno je i prvi regionalni glazbenik koji se našao na ovoj svjetskoj top listi, koja se temelji na broju prodanih primjeraka albuma u svijetu.

"Hotel Nacional" pripreman je punih šest godina i sniman je u Sarajevu, Zagrebu, Istanbulu, Berlinu, Beču, Londonu, Stockholmu, New Yorku i Los Angelesu. Izvršni producent albuma je Dino Merlin dok su mu suradnici bili engleski producenti Yoad Nevo (Pet Shop Boys, Bryan Adams, Sugababes) i Richard Niles, mladi talentirani engleski kompozitor i producent Aaron McIntosh, turski virtuoz Hüsnü Şenlendirici, švedski jazzeri Marcos Ubeda i Gunnar Norden, zagrebački producenti Baby Dooks, Zvonimir Dusper i Enes Tvrtković, kao i Dinina ekipa iz Sarajeva Mahir Sarihodžić, Mahir Beathouse i mnogi drugi.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene