Ništa ih nije spriječilo

Četiri tenora predstavljaju emotivnu skladbu za sva vremena, posvetili ju svima posebnim osobama

Četiri tenora - 1 Četiri tenora - 1 PR 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Četiri tenora - 2 Četiri tenora - 3 Četiri tenora - 4 +0 Četiri tenora - 1 Galerija

Autori pjesme "Noćas te sanjam majko" su Goran Karan i pokojni Žare Siriščević, a premijerno će biti izvedena na Šibenskoj šansoni.

Stara kamena kuća, suhozidi, visoke temperature i fafarinke bili su kulisa novog spota 4 Tenora. Niti visoke temperature niti ozljeda redatelja Igora Goića nisu spriječili famoznu glazbenu četvorku da uprizore svoju novu pjesmu "Noćas te sanjam majko" koju su napravili Goran Karan i pokojni Žare Siriščević, a aranžirao Nikša Bratoš.

Pogledaj i ovo Izabela Martinović (Foto: PR) Jedna posebna priča Izabela Martinović u suradnji s legendom hrvatskog glumišta Žarkom Radićem snimila novi singl "Daj mi znak"

Skriveni je dragulj ovoga emotivnog spota napušteni zaseok iznad Gornjega Karina, u kojem su se Tenori osjećali kao doma. Reakcije su na pjesmu izvrsne i vjerujemo da je to pjesma koja će im obilježiti karijeru.

S pjesmom će se predstaviti na Šibenskoj šansoni koja će se održati 21. kolovoza. Raduju se Šansoni koja im je prirasla srcu, a kako i neće kad su već redoviti osvajači odličja. Prošle su godine osvojili prvu nagradu publike za pjesmu "Moja Dalmacija" kojom su započeli suradnju s Goranom Karanom kao autorom pa u ovoj 2021. nastavljaju tim putem.

Đani je otkrio svoje dojmove: "U ambijentu odavno napuštenog zaseoka ponad Gornjeg Karina smo snimili spot za drugu po redu pjesmu našeg kolege, ali i skladatelja Gorana Karana, "Noćas te sanjam majko". Prekrasni dalmatinski suhozidi, kamene kuće od neponovljivog benkovačkog kamena bili su garancija da će naš stalni redatelj Igor Goić smontirati odlične vizuale. Iako je bilo 38 stupnjeva, a vrijeme snimanja od 14 sati nadalje, izvrsnu hladovinu su nam pružile stoljetne fafarinke koje su zbilja impozantne. Uvjereni smo da imamo pjesmu za sva vremena kojoj će ovaj spot biti točka na i". 

Goran Karan je o pjesmi rekao: "Noćas te sanjam majko" je pjesma koju smo napisali moj dobar prijatelj Žare Siriščević i ja. Žare je svirao sa mnom kao dio Vagabundo banda nekoliko posljednjih godina svog života, a sudjelovao je i u premijernim predstavama mjuzikla "Naša bila štorija" kao glazbenik i glumac. Pjesmu sam povjerio sjajnim kolegama, od 4 tenora do Nikše Bratoša, a oni su dali sve što pjesmi treba - srce, talent i dobru namjeru. Zaista mi je drago što se ostvarilo ono što smo Žare i ja zaželjeli dok smo je stvarali. Zahvaljujem se diskografu Scardoni i Festivalu dalmatinskih šansona Šibenik, kao i redatelju vrlo emocionalnog video spota Igoru Goiću, na prilici za još jednim druženjem sa starim prijateljem. Neka ova pjesma kao jedno veliko hvala sleti svim majkama u krilo u kojem su nas čuvale i naučile što je ljubav". 

Spot je djelo redatelja Igora Goića koji je i sa slomljenom nogom napravio odličan posao.

"Ovo je jedna od onih pjesama dovoljno moćnih tekstom, glazbom i aranžmanom da vam na prvo slušanje nabije grop u prsa - a kad radite scenarij za spot, ne zaustavljate se na jednom slušanju, nego slušate i po 15 puta za redom. Prvi set smo snimali s izvođačima u malom napuštenom kamenom selu kraj Karina (potoka "Bijela voda"). Kad malo prošetate selom, ne treba vam puno mašte za zamisliti kako se u njemu živjelo tako da je savršeno za bezvremensku priču o majci. Nakon zabavnog seta s Tenorima, odlučili smo se vratiti pa s glumcima također iskoristiti ovu savršenu lokaciju. Na set smo doveli Roka Sekulu, mladog glumca iz glumačke udruge "Igrajmo se" i njegovu majku gospođu Ninu Sekulu. Naime, htjeli smo pronaći pravu majku i sina jer je to odnos koji se jako teško može odglumiti kako treba (upravo to i je bit pjesme), pa dugujemo duboke zahvale Matiji Šango Šimurina (koja je voditeljica udruge) za vrhunski odrađen casting! Za kraj spota smo dali emotivni pečat s portretima majki, koji s crescendom pjesme ostavljaju poseban utisak", izjavio je.

Iza Tenora je nedavni koncert koji se održao u Sinju nakon Alke. Publika je uživala u izvrsnoj atmosferi, a četvorki je bilo drago što su svojim nastupom upotpunili taj važan dan za hrvatsku baštinu i kulturu.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Jelena Rozga (Foto: John Pavlish) Jelena Rozga Jelena Rozga (Foto: Instagram) Jelena Rozga (Foto: Instagram) +4 Jelena Rozga (Foto: Instagram) Celebrity Rozga podigla haljinu i zagolicala maštu obožavatelja, no vješto je pokazala točno onoliko koliko je htjela!


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene