Koncert godine

Nakon brojnih poznatih domaćih i svjetskih pozornica Amira Medunjanin stiže u Arenu Zagreb!

Amira Medunjanin - 1 Amira Medunjanin - 1 Matija Djanjesic/Cropix 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Amira Medunjanin - 1 +0 Amira Medunjanin - 2 Galerija

Nakon brojnih poznatih domaćih, ali i svjetskih pozornica, Amira Medunjanin najavljuje koncert naziva “Gdje pjesme nose ljudska lica”, koji će se održati 8. lipnja ove godine.

Jedna od najpoznatijih vokalnih solistica Amira Medunjanin, čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, publici će predstaviti tradicijske i autorske kompozicije iz bogate glazbene palete.

Pogledaj i ovo Amira Medunjanin Obećanje itekako ispunjeno! Amira Medunjanin nastupit će u čuvenom Sydney Opera Houseu: "Obećala sam da ću se vratiti u taj kraj"

Od prvog studijskog albuma “Rosa” iz 2003. godine, objavila je više od deset nosača zvuka i u prethodnih 20 godina dobila je mnoga priznanja diljem svijeta za promociju kulturne baštine. Također, za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji world music album dobitnica je nagrade Porin.

Već uveliko poznata po svojoj izvanrednoj izvedbi, Amira se ističe i jedinstvenom emocijom kojom pristupa glazbi općenito, a zbog upečatljivog vokala nerijetko je uspoređuju s divama poput Cesarie Evore i Billie Holiday.

Amira Medunjanin od samih početaka traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju tradicijske glazbe, i pokušava se usredotočiti na onaj dio naše umjetnosti iz perspektive modernoga svijeta koji nas okružuje. Kroz rad s internacionalnim umjetnicima, kao što su Jordi Savall, Trondheim Solistene, Cappella Amsterdam, i mnogobrojnim koncertima koje je održala, uspješno predstavlja kulturu s ovih prostora, odnosno tradicijsku glazbu na World Music sceni.

Na velikom zagrebačkom koncertu Amira će uz pratnju Simfonijskog orkestra ugostiti i druge vrhunske glazbenike s kojima surađuje posljednjih godina, a ulaznice za ovo jedinstveno koncertno druženje kreću u prodaju 1. ožujka u 12 sati putem sustava Entrio.

1/34 >> Pogledaji ovu galeriju Ben Affleck - 4 Ben Affleck - 2 Ben Affleck Ben Affleck - 3 +29 Ben Affleck - 1 Celebrity Pogledajte kako se Ben Affleck namučio s bočnim parkingom, a još je urnebesniji dio kojim je smirio samog sebe!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Severina - 3 Severina - 1 Severina - 2 Severina - 5 +25 Severina - 4 Celebrity Severina raznježila sve preslatkom fotografijom sa sinom u naručju: "Ljubav ste, neopisivo"

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene