Adastra najavljuje dva humanitarna koncerta u istom danu

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Zagrebački bend "Adastra" nastupit će na velikoj Sveučilišnoj brucošijadi uz bendove "Miki Solus" i "Mnogi Drugi", DJ-a Matroda, DJ-a Zrinka Kutnjaka te tamburaški sastav "Kao nekad" i DJ-a Hrvoja Mavreka .

Brucošijada će se održati 24.10. 2014. u Studentskom centru u Savskoj 25, gdje će se prikupljati dječje knjige, društvene igare i školski pribor za knjižnicu dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu. Humanitarna akcija je pokrenuta na inicijativu benda Adastre te idejne začetnice, studentice Marije Havaić.

Pogledaj i ovo Miroslav Škoro kreće li njegovim stopama? Miroslav Škoro ne može biti ponosniji na svojeg sina koji je od njega naslijedio ljubav prema glazbi: "Matija je izuzetno talentiran"

Ako niste vidjeli Anu, pogledajte novi spot grupe Adastra!

Ideja humanitarne akcije prikupljanja dječjih knjiga, društvenih igara i školskog pribora za knjižnicu dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu nastala je prilikom posjeta studentice Marije Havajić i njezine studijske grupe (studij pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu) školi smještenoj u bolnici. Nakon toga je Marija Havajić s pjevačem i skladateljem benda Adastre, Jeronimom Marićem, započela humanitarnu akciju koju su članovi benda i organizatori Brucošijade rado prihvatili.

Bend će istog dana, 24. listopada, održati i četrnaesti koncert za poticanje borbe protiv nasilja, ovog puta u Osnovnoj školi "Ante Kovačić" u zagrebačkom naselju Špansko. Uz Adastru nastupit će Bojan Jambrošić, Pamela Ramljak te bend Otkazani let. Budući da je koncert humanitarnog karaktera sa svrhom prikupljanja novčanih sredstava, cijena ulaznice je deset kuna. Koncert će imati i svog 'naratora', Franu Ridjana, koji će događaj upotpunjavati pričom o borbi protiv nasilja te svojevrsnom edukacijom o tome.

Ovim koncertom Adastra nastavlja sa promicanjem borbe protiv nasilja i akcije „Svačije je pravo živjeti“ koju je bend započeo 2008. godine, kad su uz potporu Gradskog poglavarstva Grada Zagreba i Grada Slatine održana tri uspješna prosvjedna koncerta (25. listopada, 8. studenog i 31. siječnja) posvećena tragično preminulom Luki Ritzu. Koncertima je prisustvovalo više od dvadeset i pet tisuća građana. Inicijator prosvjednog koncerta, kao i akcije „Svačije je pravo živjeti“, jest Jeronim Marić, vođa sastava Adastra, koji je o problemu nasilja među mladima progovorio i kroz pjesmu „Surovi grade“.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene