Slavio bi 42. rođendan

Malo tko zna koje je bilo pravo ime i prezime Toše Proeskog, planirao ga je i vratiti, ali nažalost nije uspio

Toše Proeski Toše Proeski Tea Cimas/Cropix 1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Toše Proeski Toše Proeski Toše Proeski Toše Proeski Toše Proeski Toše Proeski Toše Proeski Andrijana Budimir i Toše Proeski (Foto: Facebook) Toše Proeski - 1 Toše Proeski - 2 +4 Toše Proeski - 1 Galerija

Jedan od omiljenih glazbenika ovih prostora Toše Proeski na današnji bi dan proslavio 42. rođendan, a od njegove je smrti prošlo već 15 godina.

Prošlo je 15 godina od stravične prometne nesreće kod Nove Gradiške u kojoj je život izgubio makedonski pjevač Toše Proeski, a koji je bio omiljen u Hrvatskoj i cijeloj našoj regiji.

Pogledaj i ovo Toše Proeski Osvanula na Instagramu Nikad viđena fotografija neprežaljenog Toše Proeskog rasplakala je njegove obožavatelje: "Zaspale su oči lijepe..."

Nikad prežaljeni Toše na današnji bi dan proslavio svoj 42. rođendan, zasigurno pjesmom ili nekim rasprodanim koncertom koji njegovi vjerni obožavatelji nikako ne bi propustili, a koji i dan danas ne kriju tugu zbog njegova odlaska.

"Kad god ga čujem, zaboli me duša", "Puno mi je žao što ga više nema", "Počivao u miru", "Izuzetan talent, nažalost prerano nas je napustio", "Veliki gubitak, sjajan pjevač", "Tužan je to gubitak, a najveći za roditelje", neki su od brojnih komentara s društvenih mreža koje su njegovi obožavatelji ostavili kada je osvanula fotografija na kojoj nasmijani Toše pozira sa svojim roditeljima, ocem Nikolom i mamom Dominikom, koji se nikada nisu oporavili od gubitka sina.

Iako mnogi pamte riječi svih njegovih pjesama i detalja iz privatnog života, rijetki znaju da je pjevačevo pravo ime zapravo glasilo Todor Proja. Naime, njegovi su preci bili Cincinari čije pravo prezime bilo Proja, a koje je obitelj s vremenom odlučila u duhu makedonskog jezika promijeniti u Proeski. Zanimljivo je i kako ga je Toše namjeravao vratiti natrag, ali ga je u tome nažalost spriječila tragična smrt.

Toše je rođen 1981. godine, a iako je od malih nogu nastupao na makedonskim dječjim festivalima, karijeru je službeno započeo 2004. Snimio je brojne bezvremenske hitove i surađivao s velikim glazbenim imenima, a njegov život i karijera naglo su prekinuti 16. listopada 2007. godine.

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Jelena Perić i Marko Mrkić - 2 Marko Mrkić - 3 Marko Mrkić - 5 Marko Mrkić - 4 +15 Jelena Perić i Marko Mrkić Celebrity Naš plesač otvoreno o bivšoj partnerici koja je supruga legendarnog splitskog košarkaša: "Ova od Rađe, znam da tako više voli...''

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Bruce Willis - 7 Bruce Willis - 6 Bruce Willis - 2 Bruce Willis - 5 +25 Bruce Willis - 4 Celebrity Legendarni glumac snimljen u javnosti nakon dugo vremena i zabrinjavajućih vijesti o njegovu zdravstvenu stanju

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene