digla se i prašina

Na Eurosongu su predstavljale Hrvatsku, ali i Bosnu i Hercegovinu, a sjećate li se kad su ostvarile bolji rezultat?

Feminnem na Eurosongu 2005. Feminnem na Eurosongu 2005. Afp 1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Feminnem na Eurosongu 2005. Feminnem na Eurosongu 2005. Feminnem na Eurosongu 2005. Feminnem na Eurosongu 2010. Feminnem na Eurosongu 2010. Grupa Feminnem Feminnem, Želim život - 3 Feminnem, Želim život - 2 Feminnem, Želim život - 1 Feminnem +24 Feminnem - 3 Galerija

Grupa Feminnem dvaput je nastupila na Eurosongu; prvi put 2005. godine za Bosnu i Hercegovinu, a zatim su 2010. predstavljale Hrvatsku.

Malo je izvođača koji se mogu pohvaliti da su više puta nastupali na Eurosongu, a još je manje onih kojima je pošlo zarukom predstavljati različite zemlje.

Pogledaji ovo Baby Lasagna - 1 Celebrity Baby Lasagna opet je prvi na eurovizijskim kladionicama! Nakon druge probe njegov postotak prešao je Švicarca

Upravo takav primjer je naša grupa Feminnnem, koja je na Eurosongu predstavljala Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Prvi put su se na natjecanju pojavile 2005. godine kao predstavnice Bosne i Hercegovine, a tada su s pjesmom "Call me" osvojile 14. mjesto, što je dotad bio najbolji rezultat BiH na ovom natjecanju.

No, kada su izabrane kao predstavnice BiH digla se ogromna prašina jer je jedna od članica grupe, Neda Parmać, imala samo hrvatsko državljanstvo, dok su druge dvije članice, Pamela Ramljak i Ivana Marić, imale dvojno državljanstvo. Kako bi se smirile strasti, Nedi je dodijeljeno BiH državljanstvo, ali je ona svejedno na Eurosong u Kijevu doputovala s hrvatskom putovnicom, što je tada potvrdila medijima.

Pogledaji ovo Neda Parmać - 2 Zanimljivosti Uplakana Neda Parmać objavom je zabrinula pratitelje, a onda je objasnila što joj se dogodilo: ''Nestalo tableta...''

BiH sada već godinama ne sudjeluje na Eurosongu zbog sankcija Europske radiodifuzne unije (EBU) i nemogućnosti financiranja sredstava za sudjelovanje na natjecanju. Zadnji put su na Eurosongu sudjelovali 2016. godine, kada su ih s pjesmom "Ljubav" predstavljali Dalal, Deen, Jala i naša violončelistica Ana Rucner.

Feminnemke su se na Eurosong vratile 2010. godine kao predstavnice Hrvatske s pjesmom "Lako je sve", a mnoge je tada šokiralo što nisu uspjele proći u finale, jer su bile veliki favoriti na kladionicama.

Koja vam je eurovizijska pjesma grupe Feminnem bolja?

  • "Call me"
  • "Lako je sve"

Ukupno glasova:

U međuvremenu su se dogodile i promjene u grupi. Nakon što je Ivana Marić napustila Feminnem, zamijenila Nikol Bulat, no i ona je otišla 2009. godine, a na njeno mjesto je došla Nika Antolos.

Pogledaji ovo Nika Antolos - 5 inMagazin Naša pjevačica o teškoćama s kojima se suočila kroz život: ''Skoro peta godina i nemam niti jedan simptom''

Grupa Feminnem se 2012. godine razišla, a 2022. su se vratile na scenu u svojem zadnjem sastavu i otada opet žare i pale.

1/37 >> Pogledaji ovu galeriju Mia Negovetić - 1 Mia Negovetić i Marco Cuccurin - 2 Mia Negovetić - 3 Mia Negovetić - 4 +32 In Magazin: Mia Negovetić - 2 Celebrity Mia Negovetić ukrasila je svoje tijelo novom tetovažom na neuobičajenom mjestu, na sebi već ima pozamašnu kolekciju crteža!  

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Severina - 3 Severina - 2 Severina - 3 Severina - 2 +27 Severina u Zadru - 25 Celebrity Severina se javila s novim fotkama u čipkastom donjem rublju, pratitelji su očarani njezinom ljepotom: ''Smotala si me, što da ti pišem…''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene