Pretužno

Slovila je kao jedna od najljepših Hrvatica, no tragična vožnja u kobnom automobilu prekinula je sve: "Bila je nespojiva sa životom"

Dolores Lambaša Dolores Lambaša Damjan Tadic/Cropix 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Dolores Lambaša Dolores Lambaša Dolores Lambaša Dolores Lambaša Dolores Lambaša (FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL) Dolores Lambaša (FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL) Dolores Lambaša - 2 Dolores Lambaša - 3 Dolores Lambaša i Nina Slamić Gudeljević +0 Dolores Lambaša Galerija

Dolores Lambaša život je izgubila u teškoj prometnoj nesreći 2013. godine, a danas bi slavila 42. rođendan.

Dolores Lambaša slovila je kao jedna od najljepših domaćih glumica i Hrvatica općenito, a njezinu je životnu priču prekinula teška prometna nesreća nakon koje je preminula 23. listopada 2013. godine.

Pogledaj i ovo Dolores Lambaša - grob Točno 9 godina od smrti Glumica Dolores Lambaša imala je samo 32 godine kada je izgubila život u teškoj prometnoj nesreći

Nikad prežaljena glumica danas bi proslavila 42. rođendan, a njezina obitelj i kolege i dalje ne mogu vjerovati da je više nema.

Dolores je izgubila život u prometnoj nesreći kao suvozačica automobila kojim je upravljao njezin kolega, glumac Stojan Matavulj. Njih dvoje tada su se vraćali iz Beograda s kazališne predstave, a pri povratku su odlučili posjetiti glumčeva prijatelja Željka Sladetića u Iloku. Tamo su, nakon obilaska vinskog podruma i zabave, odlučili prenoćiti, no onda su, iz još nepoznatih razloga, usred noći ipak odlučili krenuti na put.

Njihov je automobil sletio s autoceste pokraj Slavonskog Broda zbog prevelike brzine, a Dolores je zadobila teške ozljede. Hitno su je prevezli u bolnicu, no, nažalost, nakon nekoliko sati izgubila je bitku za život.

"Ja vam moram reći da je Dolores Lambaša umrla i praktički smo od prijama u bolnicu neprekidno vršili mjere reanimacije. Trauma je bila preteška, nespojiva sa životom", izjavila je tada liječnica Branka Sabolić-Kormendy iz slavonskobrodske bolnice. Po tijelo je došao njezin otac Đuro, a sahranjena je u rodnom Šibeniku.

Matavulj je zbog nesreće osuđen na godinu dana zatvora, no zbog uzornog ponašanja na slobodu je pušten nakon osam mjeseci, a obitelj i prijatelji glumice bili su i više nego razočarani takvom presudom. Kao uzroci nesreće navedeni su umor, neprilagođena brzina i alkohol.

Dolores je rođena u Šibeniku 29. ožujka 1981. godine, gdje je završila Jezičnu gimnaziju i Glazbenu školu. Njezin život obilježio je glumački rad na televiziji, filmu i u kazalištu. Glumila je u serijama "Najbolje godine", "Zakon ljubavi", "Zauvijek susjedi" i mnogim drugima, a zapaženu je ulogu ostvarila u filmu "Vjerujem u anđele", koji joj je osobno bio i najdraži. Publiku je osvojila osmijehom i karizmom te je pred sobom imala perspektivnu glumačku karijeru.

Osim po svojim glumačkim ostvarenjima, u javnosti je bila poznata i po ljubavnim vezama sa starijim kolegama Ivom Gregurevićem i Franom Lasićem te poduzetnikom Josipom Dikanom Radeljakom.

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Ana Obregon i Davor Šuker Ana Obregon - 11 Ana Obregon - 2 Ana Obregon - 4 +15 Ana Obregon - 5 Celebrity Bivša djevojka Davora Šukera u 69. godini dobila kćer, djevojčici je odlučila dati i njoj posebno ime

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Kim Kardashian - 1 Kim Kardashian - 2 Kim Kardashian - 3 Kim Kardashian - 4 +30 Kim Kardashian Celebrity Pogledajte kako izgleda stražnjica Kim Kardashian bez filtera i fotošopa, razlika od Instagrama itekako je vidljiva!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene