Santa Clarita Diet

Zombiji, hektolitri krvi i drevne srpske kletve: Neodoljivo šarmantna obitelj iz predgrađa ima samo jedan problem

Santa Clarita Diet (Foto: Profimedia) Santa Clarita Diet (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Santa Clarita Diet osvježavajuća je horor-komedija koja nudi pregršt humora, krvavih scena, a istovremeno je i topla obiteljska priča.

Spajanje komedije i horora uvijek je rizično, bilo da je riječ o malim ili velikim ekranima. Finalni rezultat najčešće je trećerazredni trash ( bilo koji nastavak Scary Movie franšize) ili pak neočekivano i ugodno osvježenje poput sada već kultne britanske komedije „Shaun of the Dead“.

Pogledaj i ovo Justin Long stari kao vino! Pamtimo ga po romantičnoj komediji s Drew Barrymore iz 2009. godine, a on i danas izgleda gotovo isto kao i tada!

Netflixova horor-komedija „Santa Clarita Diet“ spada u potonju kategoriju i predstavlja savršenu parodiju već pomalo izlizanih sapunica o zombijima, a istovremeno se izruguje i ukalupljenim formatima obiteljskih sitcomova.

Ako ne volite horore, grozite se scena nasilja i općenito preferirate ziheraške „sve se na kraju dobro svrši“ uratke, onda zaista nema smisla da trošite vrijeme na „Santa Clarita Diet“. No ako ste poklonik pomaknutog humora te vas hektolitri krvi neće ostaviti u šoku, ova je simpatična serijica kao stvorena za vas.

Joel i Sheila Hammond (Timothy Olyphant i Drew Barrymore) tipični su par iz američkog predgrađa. Žive mirnim životom agenata za nekretnine sve dok jednog dana Sheila „slučajno“ ne postane zombi te je prisiljena promijeniti svoju uobičajenu prehranu.

Svesrdnu podršku u pronalasku poslastica od ljudskog mesa pružit će joj suprug i kći puni ljubavi i razumijevanja, pa će se Hammondovi tako preko noći pretvoriti u sve samo ne tipičnu obitelj koja se, kako bi opstala, mora boriti protiv znatiželjnih susjeda i drevnih srpskih kletvi.

Zombiji su često služili kao savršena metafora za našu opsjednutost novcem, konzumerizmom, skandalima i strahom od bilo čega nepoznatog, a upravo su se ti motivi savršeno uklopili u radnju naše ovotjedne preporuke.

Uz mnoštvo humora i pregršt krvavih scena „Santa Clarita Diet“ uspijeva ponuditi kritiku američke malograđanštine i licemjerja iza savršeno uređenih travnjaka u još savršenijem predgrađu. Drew Barrymore i Timothy Olyphant neodoljivo su šarmantni čak i dok komadaju tijelo susjeda i trpaju ga u škrinju, a pravo su osvježenje i mladi glumci u ulogama tinejdžera koji spremno pomažu roditeljima u nesvakidašnjim zadacima.

Dvije sezone ove Netflixove horor-trash-komedije pravo su osvježenje na malim ekranima koje je kritika i publika dočekala s oduševljenjem, a nakon prve dvije sezone najavljena je i treća, koja bi svjetlo dana trebala ugledati sljedeće godine.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene