Mame troje ili više djece

Poznate Hrvatice otvoreno o brigama i strahovima: "Novi set strahova za koje ste mislili da uopće ne postoje"

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Helena Minić Matanić Marijana Mikulić, Helena Minić Matanić i Nevena Rendeli Vejzović +0 Marijana Mikulić Galerija

U idućoj priči prepoznat će se sve mame koje imaju troje ili više djece. Ako je među mališanima i mala razlika u godinama, onda ćete sigurno jako dobro znati o čemu govore poznate Hrvatice koje su tri puta rodile, a uz majčinstvo pokušavaju uskladiti i posao. Za IN magazin otkrile su kad su se posljednji put naspavale, pronalaze li vremena za sebe, ali i zašto radni dan jedne mame uopće ne završava.

Ako se ljubav množi s tri kada rodite treći put, onda se sigurno trostruko uvećavaju i brige i strahovi koje majčinstvo nosi sa sobom.

Pogledaj i ovo Alen Bičević kao Gabi Novak, TLZP - 23 Nije bilo jednostavno! Alen Bičević briljirao je kao Gabi Novak i odnio svoju drugu pobjedu u hit-showu: "Osjećaj koji sam imao je famozan, nešto neopisivo!"

"Kad postanete mama, onda se pojavi zapravo potpuno novi set strahova za koji ste mislili da uopće ne postoji. Prvi je taj strah od odvajanja, strah od bolesti, strah da će im se nešto dogoditi, strah gdje su i što rade kad ti nisi s njima", priznala je Nevena Rendeli.

"Strahovi su ogromni, svatko tko dobije jedno dijete, dvoje, troje, petero, zna koja se količina straha počinje javljati i o čemu sve misliš i koliko si paranoičan", složila se Helena Minić Matanić.

Sve će biti OK, žele čuti sve mame jer pogotovo prve godine majčinstva znaju biti poprilično izazovne.

"Postoji taj neki izraz mamamnezija koji je prisutan kod većine mama, da zaboravimo sve one ružne i teške stvari. Vjerojatno je to urođeno evolucijski, inače nitko ne bi više imao djece nakon prvog djeteta", zaključila je Nevena.

Glumica Helena Minić Matanić rodila je troje djece u četiri godine, a uskoro se planira vratiti i na daske koje život znače.

"Oni mi daju snage da nastavim tamo gdje sam bila, naravno ne tim tempom, ne onako kao što sam nekada mogla raditi
Ali mislim da je jako bitno zbog njih da ipak vide majku koja je zadovoljna", smatra Helena.

Između blizanki Lee i Mare te najmlađe Vite, kćerkica Nevene Rendeli Vejzović, razlika je samo godinu dana, a kako će se nakon porodiljinog vratiti poslu, i nju je mučilo.

"Postojim li ja uopće kao Nevena Rendeli bez djece, odnosno koja nije mama ili sam sad samo ovo i više nikad neću biti ono? Mislila sam da su me možda zaboravili, možda me posao više neće čekati, možda ga ja neću znati raditi", prisjetila se Nevena.

Majka trojice sinova je i glumica Marijana Mikulić, a ona je posao i obitelj uspješno uskladila.

"Koliko mi znači moja obitelj, toliko mi znači moj posao. Apsolutno poštujem žene kojima je sve samo posao ili sve samo obitelj", priznala je Marijana.

"Dobra stvar od svega toga je što ti majčinstvo da neku novu energiju, neku novu motivaciju. Ja mislim da svoj posao radim pet puta bolje otkad imam djecu", smatra Nevena.

"Nije prioritet da ribaš i čistiš po cijele dane i kod koga su zavjese najljepše ispeglane, nego koliko vremena provedeš sa svojom obitelji i sa svojom djecom vani i da posvetiš, koliko uspiješ, vremena sebi", dodala je Marijana.

A kad su ove poznate mame naspavale zadnji put?

"Prije šest godina", nasmijala se Helena, a Nevena priznala da tri godine nije uopće spavala.

Kad ih vide s troje djece, koji su najčešći komentari?

"Isuse, kako vi to uspijete? Ja odmah kažem, odmah razoružavam i govorim da se ne brinem sama o njima, imaju djeca i tatu, imaju i bake i djedove", otkrila je Nevena.

Radni dan jedne mame nema kraja, a u svemu tome nikako ne bi smjele zaboraviti ovo: "Da posvetiš koliko uspiješ vremena sebi."

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene