7 godina priprema

Hrvatska je novi Hollywood! Film 'Odiseja' snima se na dalmatinskim otocima

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Hrvatska je ovih dana ponovno središte svjetske filmske produkcije. Naime, proteklih dana na dalmatinskim otocima snima se "Odiseja", biografski film o francuskom oceanografu i istraživaču podmorja Jacquesu Cousteauu.

Legendarni francuski oceanograf i istraživač podmorja Jacques Custoe snimio je 120 dokumentarnih filmova o moru te tako široj javnosti otkrio tajne podvodnog svijeta. Fasciniran njegovim likom i djelom redatelj Jerome Salle godinama se pripremao za ''Odiseju", film koji je odlučio snimiti na lokacijama u Hrvatskoj.

Pogledaj i ovo Robbie Williams - 2 Iskrena ispovijest Robbie Williams otvoreno o detaljima iz privatnog života, demonima, ovisnosti i vlastitoj djeci

'Radim više od sedam godina, puno posla, trajalo je da napišem tekst da napravim casting i počinjemo sa snimanjem, bit ćemo ovdje do kraja sljedećeg tjedna i onda idemo u južnu ameriku na dva tjedna i perzijski zaljev i onda Antartika na kraju i biti ćemo nazad za Božić, dugačak put', rekao je Jérôme Salle, redatelj.

Glumačku ekipu predvodi Audrey Tatou, poznatija kao glavna glumica filma Amelie, a Coustoa će utjeloviti jedan od glumaca iz hit filma Matrix, Lambert Wilson koji se, kako priznaje, pomalo pribojava uloge, evo i zašto.

Ovo je trenutačno najskuplji film koji se snima u Hrvatskoj

'Coustou je u Francuskoj i mnogim drugim državama mit tako da je jako zastrašujuće igrati njega jer ljudi koji su stariji od 40 godina se sjećaju njega i imaju određeni dojam o njemu tako da je to teret na mojim leđima, jako složeni čovjek, jako strastven i želimo pokazati ambivalentnost osobnosti, želimo pokazati da je bio težak, pogotovo sa svojom obitelji, jako uzbudljiv čovjek, ali u isto vrijeme jako sebičan', rekao je Lambert Wilson, glumac.

A o zanimljivosti istraživačeva karaktera zna sve njegova snaha koja je počasna gošća na snimanju filma, ali i mentorica pri kreiranju vjerodostojnosti lika Custoa. Na Hvar je stigla prije nekoliko dana te se oduševila Hrvatskom.

Premijera filma u kojoj će, među ostalim, svijet moći uživati u bogatstvu hrvatskog podmorja očekuje se na jesen 2016. godine. Dotad ekipi filma želimo mirno more i uspješna snimanja.

Više o ovom uzbudljivom projektu pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene