Domaća modna sezona

Bipa Fashion.hr: Tko je kršio modna pravila, a tko bez premca nosi goruće trendove?

Modna revija BIPA FASHION.HR (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Modna revija BIPA FASHION.HR (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Modna revija BIPA FASHION.HR (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Modna revija BIPA FASHION.HR (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Modna revija BIPA FASHION.HR (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Modna revija BIPA FASHION.HR (Foto: Dnevnik.hr) - 1 +0 Modna dizajnerica Martina Vrdoljak Ranilović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Bipa Fashion.hr u prve dvije večeri na jednom je mjestu okupio najbolje od avangarde. Poznata lica u prvim su se redovima pohvalila nekim od svojih najhrabrijih modnih kombinacija.

Backstage modnih revija najužurbanije je mjesto na kojem ćete se zateći tijekom tjedna mode, a ništa drugačije nije ni na domaćem terenu.

No na pisti se nije mogao pronaći ni trag backstage ludila. Jedinstveni modni tandem I-GLE otvorio je ovosezonski BIPA FASHION.HR i začinio svoju ženstvenu grunge kolekciju neobičnim gamašama.

''Htjeli smo da cijela kolekcija ima neki jak zajednički detalj počevši od perika do tih crvenih detalja koji su u kontrastu s vrlo zatvorenim teškim bojama'', govori nam Martina Vrdoljak Ranilović. 

Pogledaj i ovo Snimanje kampanje za najveći modni događaj u regiji (Foto: Dnevnik.hr) Modna jesen Ususret najvećem modnom događanju u regiji! Tko će šetati pistom?!

A kao prave pripadnice avangarde, postavile su i teška pitanja.

''Da li buduće, nove generacije, da li će im estetika odjevanja uopće biti toliko važna kao nama ili će im biti manje bitna, hoće li se prebaciti u neki virtualni svijet'', dodaje Martina. 

Modna dizajnerica Martina Vrdoljak Ranilović (Foto: Dnevnik.hr) Modna dizajnerica Martina Vrdoljak Ranilović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Iako odgovor na to pitanje nemamo, sa sigurnošću znamo da naši zaljubljenici u modu itekako paze na svoj modni izričaj. Uvijek savršeno dotjerani u gorućim trendovima, neki od njih otkrili su nam i svoje najhrabrije modne kombinacije.

''Bilo je svašta, imala sam razne stilove, u srednjoj školi od hippya, pa mi je suknja ispala na sred ceste jer sam ju sama šivala do nekih ludih kreacija. Imam jedne jako hrabre srebrne čizmice koje se meni jako sviđaju ali vidim da se ljudi čude kad ihobućem'', priča nam Oggy Antunac. 

Ronald Barus prisjetio se da je znao nositi jako šljokičaste košulje, kožne cipele, ali i pojaseve koji su bili jako moćni za svoje vrijeme, ali da ga je za tim sad malo prošla volja. 

Modna revija BIPA FASHION.HR (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Modna revija BIPA FASHION.HR (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Svojem prepoznatljivom potpisu ostala je vjerna i doajenka domaće scene Branka Donassy koja se nakon duže pauze vratila na piste.

''Meni je malo to čudno kad mi kažu doajenka. U svakom slučaju ja nikad ne razmišljam o tome, ja radim svoje i što se kreativnog dijela tiče imam uvijek jednaki naboj i ja se osjećam uvijek jako mladom u tome'', kaže nam Branka.  

Njezina kolekcija Blow up jedinstven je prikaz prirodnih motiva s Malog Lošinja, uvećanih do apstrakcije.

Uz nju, ništa manje impresivne mlade nade Morana Krklec te Marko Plukavec, pod brendom Unaesthetik, predstavile su kolekcije ručno rađenih komada i pomno filcane vune.

Avangardna scena najbolje je mjesto za kršenje ustaljenih pravila, uključujući ono da se čarape nikad ne nose na sandale.

Uz malu modnu školu i dvije impresivne večeri, uvod u jesensku modnu priču tek je počeo. Nove revije nastavljaju se već 24. listopada na Zagrebačkom velesajmu.

Cijelu priču pogledajte u prilogu IN magazina. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene